Trainerspaspoort Arne Slot (profiel)

Profiel: Arne Slot (Bergentheim, 17 september 1978)

Trainerscarrière 

Met ingang van het seizoen 2013-2014 ging hij aan de slag als jeugdtrainer bij Zwolle. Na een jaar als jeugdtrainer, werd hij assistent-trainer van Henk de Jong bij Cambuur.

Slot maakte een goede indruk als trainer, waardoor AZ hem besloot aan te trekken als de nieuwe assistent van John van den Brom. Zo bouwde Slot mee aan een elftal dat aantrekkelijk en herkenbaar voetbal speelde en een bedreiging voor de traditionele topclubs Ajax, Feyenoord en PSV vormde.

Na het vertrek van Van den Brom naar FC Utrecht werd Slot aangesteld als hoofdtrainer van de Alkmaarders. Onder zijn leiding zette het team de prestaties van voorgaande seizoenen door en groeiden onder andere Calvin Stengs, Myron Boadu, Teun Koopmeiners en Owen Wijndal uit tot internationals. De ploeg eindigde als tweede in de competitie, al werd het seizoen niet afgemaakt in verband met de coronacrisis in Nederland. In de loop van zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van AZ werd bekend dat Slot aan het einde van het seizoen, wanneer zijn contract af zou lopen, de overstap ging maken naar Feyenoord. Daags na dit nieuws werd hij door AZ op non-actief gesteld.

Slot volgde bij Feyenoord de ervaren Dick Advocaat op, die het team naar een vijfde plaats en Europees voetbal leidde. Slot werd aangesteld om te bouwen aan een nieuw elftal met een herkenbare speelstijl.

Dit is de selectie van Feyenoord in het seizoen 2021-2022