Tijjani Reijnders: 10 vragen over de laatbloeiende middenvelder

Tijjani Reijnders groeide in rap tempo uit tot een belangrijke speler bij AZ. Het leverde hem een droomtransfer op naar het grote AC Milan. Bij de Italiaanse club was de middenvelder meteen belangrijk. Ook vanaf het eerste moment dat hij voor Oranje geselecteerd werd, maakte hij veel minuten. Voetbalflitsen beantwoordt 10 vragen over Tijjani Reijnders. Van zijn privéleven tot zijn weg naar succes.

Wist jij dit al over het privéleven van Tijjani Reijnders?

Tijjani Reijnders staat bekend om zijn brede lach. Heeft dat iets met zijn privéleven te maken? Lees er hier meer over.

1. Wanneer is Tijjani Reijnders geboren?

Op 29 juli 1998 wordt Tijjani geboren in Zwolle. Hij is vernoemd naar oud-voetballer Tijjani Babangida.

2. Wat is de afkomst van Tijjani Reijnders?

De Zwollenaar heeft Molukse roots. Zijn moeder Angelina is namelijk afkomstig van het Indonesische eiland. Vader Martin is Nederlands. Het talent lijkt Tijjani van hem te hebben geërfd. Martin heeft namelijk ook op het hoogste niveau van Nederland gespeeld. Net als zijn zoon is hij begonnen bij (toen nog) FC Zwolle.

Op de Molukken juichten ze tijdens het EK van 2024 allemaal voor Oranje vanwege Tijjani.

3. Heeft Tijjani Reijnders broers die ook voetballen?

Ja, dat heeft hij zeker. Zijn jongere broertje Eliano speelt momenteel bij PEC Zwolle. De club waar Tijjani ook klaar werd gestoomd voor de top. Hij heeft op allerlei posities al gespeeld in het MAC3PARK stadion. Hij is twee jaar jonger dan zijn broer. Wat opvalt is het lengteverschil tussen de twee. Daar waar Tijjani 1,85 meter is, is Eliano slechts 1,68 meter lang. De broers hebben ook nog een zusje Syane. Zij scheelt dertien jaar met Tijjani.

4. Heeft Tijjani Reijnders een vriendin?

De middenvelder is op dit moment gelukkig met Marina Gourgis. De geboren Eindhovense is meeverhuisd naar Milaan in de zomer van 2023. Ze heeft haar eigen kledinglijn, genaamd Marina Gourgis Clothes. Samen hebben ze een kindje dat luistert naar de naam Xavien Reijjnders.

Tekst gaat verder onder de foto

5. Waar woont Tijjani Reijnders en heeft hij een huis in Nederland?

Toen Reijnders naar Milaan vertrok, kocht hij even later een prachtige villa in Zwolle. Het bedrag ligt rond de negen ton. Hij krijgt er dan wel 211 vierkante meter grond, vijf slaapkamers en twee badkamers voor terug. Het beschikt een prachtige achtertuin.

Voordat de voetballer met zijn vrouw in een huis vlak bij het centrum van Milaan trok, verbleef hij in het Meliá Hotel voor een tijd. Het voelde, gek genoeg, toch een beetje als zijn tweede thuis daar, in die begintijd.

6. Wat is het vermogen van Tijjani Reijnders?

Bij AC Milan verdient hij zo’n 1,7 miljoen euro per jaar. Zijn exacte vermogen is niet bekend.

Hoe werd Tijjani Reijnders international van het Nederlands elftal?

Laatbloeier Tijjani Reijnders maakte in korte tijd veel stappen. Lees hier hoe zijn carrière is verlopen.

7. Hoe verloopt de carrière van Tijjani Reijnders?

  • In 2003 begon Tijjani als klein jongetje van vijf jaar oud bij WVF in Zwolle. De speler werd ontdekt en gescout door de jeugdopleiding van FC Twente. Het avontuur van de jongeling mislukte en hij kwam weer terecht bij een amateurploeg in Zwolle. Bij CSV ’28 laat de middenvelder zien dat het toch een niveautje te laag voor hem is. Dan trekt PEC Zwolle aan de bel en dat pakt beter uit.
  • Op 13 augustus 2017 maakt Reijnders zijn debuut bij PEC Zwolle. Er wordt in het, toen nog, IJsseldeltastadion met 4-2 gewonnen van Roda JC. Veel minuten maakte hij toen niet. Reijnders viel namelijk pas in de 91e minuut in. Het bleef bij die paar minuten, want hij speelde daarna niet meer in het blauwwitte shirt.
  • In de zomer van 2017 vertrok de 1,85 meter lange speler naar AZ. Het eerste elftal bleek nog te hoog gegrepen, want hij speelde de eerste 2,5 jaar voornamelijk voor Jong AZ. Hij scoorde twintig keer in 92 KKD-wedstrijden. De club besloot hem halverwege het seizoen 2019/20 te verhuren aan RKC Waalwijk. Reijnders speelde daar acht wedstrijden. Daarna werd de competitie stilgelegd vanwege de coronapandemie.
  • Na het Waalwijkse avontuur keert de international weer terug naar Alkmaar. In het seizoen 2020/21 maakte hij steeds meer minuten voor het eerste elftal. Vanaf de zomer van 2022 bemachtigd Reijnders een basisplaats en zijn niveau steeg met de wedstrijd. Het ging zo goed, dat op een gegeven moment AC Milan aanklopte. Hij verliet Alkmaar en speelde er 128 wedstrijden waarin hij dertien keer scoorde en vijftien assists gaf.

Tekst gaat verder onder de video

  • Dat Reijnders het bij AZ aankon, wisten veel mensen wel. Maar dat het ook bij AC Milan goed zou gaan, zag maar weinig man aankomen. Hij groeide meteen uit tot basisklant bij de Noord-Italiaanse ploeg. De fans zijn dol op hem. Zo treedt hij steeds verder in de voetsporen van Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard.

Tekst gaat verder onder de video

8. Wanneer maakte Tijjani Reijnders zijn debuut bij het Nederlands elftal?

In november 2018 maakte de Zwollenaar zijn debuut bij Oranje O20. Bert Konterman gaf hem minuten in de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Italië. Uiteindelijk speelde hij drie wedstrijden voor het team van die lichting.

Zijn debuut bij het grote oranje maakte hij op 7 september 2023 onder Ronald Koeman. Er werd in het Philips Stadion met 3-0 gewonnen van de Grieken. Reijnders veel positief op voor veel fans.

9. Hoe presteert Tijjani Reijnders voor het Nederlands elftal?

Sinds zijn debuut blijft Reijnders minuten maken onder bondscoach Koeman. De Blauwvinger mocht zelfs mee naar het EK 2024 in Duitsland. Ook daar speelde hij veel en was hij belangrijk. Na dat toernooi stond de teller voor Reijnders al op vijftien wedstrijden waarin hij één keer scoorde.

10. Is Tijjani Reijnders actief op sociale media?

Op Instagram is hij te volgen op @tijjanireijnders. Op X is de topvoetballer wat minder actief maar wel te volgen via @T_Reijnders.

Tekst gaat verder onder de foto's

De nieuwe held van AC Milan?

Al veel Nederlanders gingen Reijnders voor bij AC Milan. Het is een rijtje waar je moeilijk tussenkomt, qua voetbalniveau. Toch is de Zwollenaar al aardig op weg. Bekijk hier alle Nederlanders die bij AC Milan gespeeld hebben

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers