Turkse president Erdogan komt met felicitaties richting Oranje en fans

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Nederland gefeliciteerd met het bereiken van de halve finales van het EK. Erdogan prees zowel de prestaties van de Nederlandse ploeg als de hoffelijke houding van de Nederlandse supporters.

Erdogan begon zijn boodschap door de schorsing van Merih Demiral aan te kaarten, die hij als een 'politieke straf' bestempelde. Volgens Erdogan had deze beslissing van de UEFA niets te maken met de speler persoonlijk, maar was het een straf voor de hele natie Turkije. "De schorsing werpt een schaduw over het hele toernooi. Het is onverklaarbaar, het is puur een politiek besluit," aldus de Turkse president.

Naast de prestaties op het veld, sprak Erdogan zijn waardering uit voor de supporters van beide teams. Hij benadrukte de positieve invloed van de Turken die de wedstrijd bijwoonden en hun hart en ziel erin hadden gestoken. Ook de supporters van Oranje kregen lof van de president. "Ik wil Nederland graag feliciteren met dit succes. De Nederlandse fans gedroegen zich hoffelijk, zowel voor als tijdens de wedstrijd," aldus Erdogan.

Na een zenuwslopende kwartfinale trok Nederland afgelopen zaterdag in Berlijn toch aan het langste eind. Zo kan het zich klaarmaken voor een halve finale tegen Engeland. 

Feyenoord-doelman vertrekt