Turkse fans boos en tonen beelden van overtreding Gakpo bij 2-1 van Oranje

De tweede goal van het Nederlands elftal in de laatste wedstrijd tegen Turkije zorgt voor veel discussie. Op social media circuleren beelden die uit een andere hoek zijn gefilmd. Hierop lijkt het alsof Cody Gakpo een overtreding begaat op Mert Müldür, wat uiteindelijk leidde tot een eigen doelpunt van de Turkse speler.

Wat gebeurde er echt bij de 2-1 van Nederland?

Op de beelden is te zien hoe Gakpo vanuit een bepaalde hoek in beeld wordt gebracht. De aanvaller lijkt met zijn voeten Mert Müldür te laten vallen. Hierdoor maakt de Turkse rechtsback een eigen doelpunt. Meteen na de treffer voor Oranje richt Müldür zich tot scheidsrechter Clément Turpin. De arbiter gaf echter geen gehoor aan zijn protesten. Ook de VAR besloot niet in te grijpen, ondanks dat de beelden mogelijk een overtreding tonen. De goal werd dus goedgekeurd en bleek later cruciaal voor de overwinning van Oranje.

Reacties uit Turkije

In Turkije heeft dit voor veel ophef gezorgd. De Turkse media hebben eerder ook al kritiek geuit vanwege een vermeende niet gegeven rode kaart voor Xavi Simons. De nieuwe beelden hebben deze controverse alleen maar aangewakkerd.

Waarom greep de VAR niet In?

Veel Turkse fans vragen zich af waarom de VAR niet ingreep. Naast deze controversiële goal, wijzen ze ook op andere momenten in de wedstrijd waar volgens hen verkeerde beslissingen werden genomen. 

Wat vind jij, hebben de Turken een punt? In Nederland reageerden sommige boze fans zich ook af na de uitschakeling. Zo kom een journalist met de schrik vrij na bekogeling met zwaar vuurwerk. 

Feyenoord-doelman vertrekt