Journalist komt met de schrik vrij na bekogeling met zwaar vuurwerk

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er veel onrust in de Haagse Schilderswijk, meldt onder andere Omroep West. Journalisten, waaronder Owen O'Brien van Omroep West, werden bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens de rellen. De journalist deelt zijn ervaring via X.

Gewonden tijdens Nederland - Turkije

Zes personen werden opgepakt en verschillende agenten raakten gewond. De rellen volgden op de 2-1 overwinning van Nederland op Turkije in de kwartfinale van het EK, die op andere plaatsen in het land vreedzaam werd gevierd. Relschoppers gooiden onder meer met zwaar vuurwerk en stenen naar de politie en journalisten. De Mobiele Eenheid (ME) en de Koninklijke Marechaussee moesten ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen.

Journalist ontsnapt aan verwondingen

O'Brien meldde op X dat hij ook met vuurwerk werd bekogeld en sprak van een 'grote chaos'. Hij benadrukte dat eerdere wedstrijden van Turkije zonder problemen verliepen, maar dat een kleine groep de situatie escaleerde. Pas rond 0.45 uur keerde de rust terug in de Schilderswijk. Meer beelden van de rellen bekijk je hier.

Feyenoord-doelman vertrekt