Mulder wil Malen zien tegen Engeland: 'Kent daar elke grasspriet'

Als het aan Youri Mulder ligt, dat speelt Donyell Malen tegen Engeland. De analist heeft bij Studio Fußball een hoge pet van de aanvaller op en kaart vooral aan dat Malen het stadion in Dortmund als geen ander kent. 

Mulder noemt het opvallend dat Malen niet in actie kwam tijdens de kwartfinale tegen Turkije (1-2). De aanvaller, die als invaller tegen Roemenië (0-3) nog goed was voor twee doelpunten, bleef zaterdagavond negentig minuten op de bank. "Dat is op zich wel gek, dat hij helemaal niet aan bod kwam. Maar ik denk dat hij wordt gespaard voor woensdag", denkt Mulder.

Woensdagavond neemt Nederland het in de halve finales van het EK op tegen Engeland. Het Signal Iduna Park is dan het strijdtoneel. En laat dat nu net het stadion zijn van Borussia Dortmund, de club van Malen. "Die speelt in zijn eigen stadion, die moét aan het werk", oppert Mulder. "Die moet daar toch spelen, in Dortmund. Die kent daar elke grasspriet, weet precies hoe de kleedkamer eruit ziet: die gaat op dat veld daar een geweldige wedstrijd spelen."

Als speler van Dortmund is Malen in 111 wedstrijden goed voor 34 doelpunten en negentien assists. Mocht Malen in actie komen in 'zijn stad', dan kan hij rekenen op veel Oranje-support.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers