Derksen geeft hoop op EK-winst al op: “Bol van doorsnee voetballers”

Al voordat het Europees kampioenschap voor het Nederlands elftal is begonnen, heeft Johan Derksen de hoop opgegeven in de selectie van Oranje. Hij is namelijk totaal niet onder de indruk van de kwaliteiten.

Dat steekt hij, zoals Nederland inmiddels van hem gewend is, niet onder stoelen of banken. De Snor beweert dat er alleen maar middelmatige spelers in de 26-koppige selectie zitten en vindt ook dat er geen vedettes in het elftal zitten.

Johan Derksen verwacht weinig Oranje-succes op EK

Dat laat Derksen weten tijdens de uitzending van Vandaag Inside Oranje. “Ons team staat toch bol van de doorsnee voetballers? Ik vind dat we een jonge en onervaren keeper hebben, die bij Brighton nog nooit heeft kunnen overtuigen. Verder vind ik dat we heel veel spelers hebben van buitenlandse clubs die daar of mislukt zijn, of die daar geen vaste plaats hebben.”

Als René van der Gijp Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk als vedette aanmerkt, gaat Derksen daar al snel tegenin. “Die vind ik ook op zijn retour. We hebben twee routiniers, Wijnaldum en Blind, die niks meer toevoegen. En als de spits, Memphis, niet scoort, dan komt Brobbey of Wout Weghorst erin. Dat is een teken dat de coach het niet meer weet.”

Rafael van der Vaart liet eerder ook al weten weinig vertrouwen te hebben in een goede afloop en maakte zijn titelfavoriet kenbaar.

Feyenoord-doelman vertrekt