Van der Vaart geeft Oranje weinig kans op EK-zege: “Zit in de cultuur”

Rafael van der Vaart is door de NOS geciteerd als hem wordt gevraagd naar het aanstaande Europees kampioenschap. In zijn ogen heeft het Nederlands elftal in de week voor aanvang van het toernooi te maken gehad met één gigantische tegenslag.

Dat is volgens de voormalig profvoetballer het wegvallen van Frenkie de Jong, die onvoldoende hersteld is van zijn blessure om mee af te reizen naar Duitsland voor het EK. Teun Koopmeiners raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland en Brian Brobbey moest de training vroegtijdig verlaten.

Van der Vaart noemt reden dat Oranje het EK niet wint

"Het zorgt ervoor dat we een stuk minder kans hebben om te winnen", aldus de 109-voudig van het Nederlands elftal over de blessure van de FC Barcelona-middenvelder. Hij prijst daarentegen wél de vorm van een van de meest veelbesproken spelers uit de 26-koppige Oranje-selectie: Memphis Depay. “Hij maakt een goede indruk.”

109-voudig international noemt titelfavoriet voor Europees kampioenschap

Van der Vaart heeft een hoge pet op van het gastland, ondanks dat de verwachtingen rondom Engeland en Frankrijk het hoogst zijn. "Ik verwacht en hoop dat we (Oranje, red.) de halve finale halen en met een beetje mazzel komen we nog verder. Maar als ik moet kiezen, zeg ik Duitsland. Ik heb er zo lang gespeeld en gewoond, dat zit gewoon in de cultuur." Het toernooi begint vrijdagavond om 21.00 uur.

Feyenoord-doelman vertrekt