Update rond hamstringblessure Brobbey: spits traint weer volledig mee

Brian Brobbey is nog altijd ongerust over de pijntjes aan zijn hamstring, ondanks een positieve MRI-scan. Kan Brobbey nog spelen op het EK?

Update 18 juni: Brian Brobbey traint weer volledig mee, zo brengt De Telegraaf naar buiten. De spits oefent na een individueel programma nu ook weer mee met de groep. 'De technische staf probeert voortdurend afwisseling te hebben in de trainingsvormen', klinkt het. Met Frankrijk in het vizier is Brobbey weer een stap verder in zijn herstelprogramma.

Wat voor blessure heeft Brian Brobbey?

Tijdens de eerste training van het Nederlands elftal in Wolfsburg moet Brian Brobbey de training vroegtijdig staken."Ik gleed uit. De keren dat ik bij Ajax last had van mijn hamstring, was het anders. Nu was het ongelukkig. En daar baal ik van, want ik voel me verder hartstikke goed", aldus de spits.

Kan Brian Brobbey nog spelen op het EK 2024?

Door een blessure komt Brian Brobbey niet in actie bij de openingswedstrijd van Oranje op het EK 2024. De spits moet Polen (1-2) aan zich voorbij laten gaan. Een dag na de wedstrijd wordt duidelijk dat Brobbey zich weer meldt bij de groepstraining van Oranje. Het lijkt een race tegen de klok om de wedstrijd tegen Frankrijk van vrijdag te halen.

Brian Brobbey mist EK-opener tegen Polen

Twee dagen voor de wedstrijd van Nederland tegen Polen is er nog weinig duidelijk over de inzetbaarheid van Brobbey tegen Polen. De spits moest een MRI-scan ondergaan. "Geen grote schade, maar wél vocht", aldus Mike Verweij van De Telegraaf. "Dat houdt toch in dat er iets is gebeurd in die hamstring. Ik denk dat hij de eerste wedstrijd niet gaat halen. Maar het is niet dusdanig, in ieder geval vooralsnog niet dusdanig dat hij naar huis wordt gestuurd", klinkt het verder. Uiteindelijk blijkt dat Brobbey niet in actie komt tegen Polen, dat met 1-2 wordt verslagen door Oranje.

Oranje-spits heeft moeite met focussen op eerstvolgend duel

Eerder vertelt Brobbey openhartig dat de pijntjes er ook voor zorgen dat hij zich niet volledig kan focussen op de trainingen en wedstrijden. “Die zit wel in mijn hoofd, ja. Ik weet niet hoe het is eerlijk gezegd. Vandaag wordt er een scan gemaakt. En daarna kijken we van dag tot dag, denk ik. Het voelt wel iets beter dan gisteren, maar het is wat stijfjes." Oranje wordt in aanloop naar het EK al geteisterd door blessuregevallen.

Feyenoord-doelman vertrekt