Driessen kraakt besluit van Koeman: “Als je dat als referentie noemt…”

Ronald Koeman is de gebeten hond bij Valentijn Driessen, die vindt dat de woorden en daden van de Oranje-bondscoach haaks op elkaar staan. Het besluit om Joshua Zirkzee op te roepen zorgt voor veel verbazing bij de journalist.

Het heeft te maken met de mogelijke blessure van Brian Brobbey. Hij moest eerder deze week vroegtijdig de groepstraining verlaten met last van zijn hamstring. Een MRI-scan wees later uit dat er géén sprake was van een zware blessure, desondanks besloot de bondscoach om de Bologna-revelatie toe te voegen.

Valentijn Driessen reageert kritisch op actie van Ronald Koeman

In Kick-Off Oranje, een podcast van De Telegraaf, geeft de chef voetbal van de ochtendkrant zijn mening over de oproep. "Hij heeft het seizoen niet fit beëindigd, daarna wel fit geraakt, zeggen ze, lekker wat vakantie-uren in de benen", begint hij sarcastisch aan zijn verhaal.

"Hij voldoet aan niets waarvan Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen. Je weet dus absoluut niet wat voor een persoonlijkheid je dan binnenhaalt. Als je dat dan als referentie neemt om mensen wel of niet te selecteren, zoals hij eerder heeft gezegd, dan is het natuurlijk een vreemde keuze."

Joshua Zirkzee opgeroepen voor Oranje: slimmigheid of grote fout?

Ook Mike Verweij heeft zijn vraagtekens bij de beslissing en verplaatst zich in het bestuur van Bologna FC, zijn huidige werkgever. "Dat is wel een risico. Koeman werd heel erg boos op FC Barcelona vanwege alle risico's die ze met hebben genomen. Maar ik vraag me echt af of Bologna hier echt blij mee is. Het zal volgend seizoen dan misschien niet meer zijn club zijn, maar ze moeten hem volgend seizoen nog wel verkopen."

Driessen vindt echter wél dat de keuze op basis van Zirkzee’s seizoen meer dan duidelijk is. "Het is een jongen die de Serie A op zijn kop heeft gezet, met Bologna Champions League-voetbal heeft gehaald, beste talent van de Serie A. Dan heb je echt wel wat laten zien en heb je ook wel wat in je mars. Ik ben benieuwd en misschien gaat hij het ook wel heel goed doen als hij er is. Het is natuurlijk wel een klassespeler die nu heel gewild is." Ian Maatsen kwam eerder als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong richting Duitsland.

Feyenoord-doelman vertrekt