Dit zijn de beste nummers rondom het EK en Oranje

Bij het EK wordt vaak gedacht aan zon, bier en voetbal kijken met vrienden. Daar hoort natuurlijk ook goede muziek bij. Elke editie verschijnen er weer nieuwe liedjes rondom het voetbaltoernooi. Dit zijn de beste nummers rondom het EK en Oranje van dit jaar. 

Larger Than Life - Armin van Buuren, Chef'Special en de Oranje-spelers

DJ Armin van Buuren en band Chef'Special hebben besloten samen een nummer te maken voor Oranje. Het is een ware mix van dance, zang en typisch stadiongeluid. Uiteindelijk hebben ze het nummer laten horen aan de selectie van het Nederlands elftal. De spelers vonden het zo vet dat ze zelfs nog het laatste beetje hebben meegezongen. Er is ook een filmpje achter de schermen verschenen op OnsOranje. 

 Oranjebewaarder - Marco Schuitmaker

Marco Schuitmaker stond met Engelbewaarder bovenaan in alle hitlijsten van Nederland. Het nummer scoorde enorm goed in de kroegen. Nu laat Schuitmaker zien dat het ook uitermate geschikt is als voetballied. Hij heeft er Oranjebewaarder van gemaakt. De zanger zingt over dat het net zo prachtig wordt als in 1988. 

Ik ben net als jij - Wesley Bronckhorst en Wesley Sneijder

Het EK speelt zich af in Duitsland. In veel liederen van dit jaar zit daarom ook een verwijzing naar de oosterburen. Op het Duitse 'Ich Bin Wie Du' hebben zanger Wesley Bronckhorst en Wesley Sneijder een Nederlandse versie gemaakt. Wes & Wes zingen over dat iedereen in het Oranje is. 

 Alles Alles wordt Oranje - Wolter Kroes

Het meest iconische Oranjenummer is misschien wel Viva Hollandia van Wolter Kroes. Ook dit toernooi heeft de volkszanger weer een nummer gemaakt voor de Oranje leeuwen. 

 FIRE - MEDUZA, OneRepublic en Leony

Elk eindtoernooi wordt er ook een officieel nummer uitgebracht. Denk voorheen aan het iconische 'Waka Waka' van Shakira en 'This One's For You' van David Guetta en Zar Larsson. Dit jaar is het de beurt aan MEDUZA, OneRepublic en Leony.

 Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt