Waarom riep Koeman alleen Maatsen op als vervanger voor het EK?

Na het uitvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners moest Ronald Koeman naar vervangers kijken. Waarom riep hij alleen Ian Maatsen op?

Waarom zat Maatsen niet bij de EK-selectie van Nederland?

Maatsen zit wél in de voorselectie van Oranje, maar mag in eerste instantie niet mee naar EK. "Omdatandere spelers op zijn positie de voorkeur kregen", legt Koeman uit op de eerste persconferentie in Duitsland.

Waarom wordt Maatsten alsnog opgeroepen voor het EK?

Na het wegvallen van Frenkie de Jong wordt de multifunctioneleMaatsen alsnog opgeroepen voor het EK. Dit heeft Koeman alles te maken met zijn wedstrijdritme. "Maatsen is pas een week inactief. Waar andere spelers zitten, datweet ik niet eens." Een week na de verloren Champions League-finale gaat Maatsen op zomervakantie, maar mag dan alsnog naar Duitsland afreizen.

Waarom roept Koeman geen vervanger voor Koopmeiners op?

Na het wegvallen van De Jong, moet ook Teun Koopmeiners afhaken voor het EK. Voor de middenvelder wordt géén vervanger opgeroepen. "Met deze 25 spelers kunnen we alle kanten op. We spelen met drie middenvelders en we hebben er vijf in de selectie", meent Koeman. De bondscoach kan naar eigen zeggen nog schuiven met posities. "Maar wat er ook gebeurt, er zal nooit een excuus zijn dat wij geen 26 spelers hebben", aldus de bondscoach. Mis niks van Oranje op het EK 2023 in het update-artikel.

Feyenoord-doelman vertrekt