Wie is Ian Maatsten, de vervanger van Frenkie de Jong bij Oranje?

Ian Maatsten mag met Oranje mee naar het EK. De veelzijdige verdediger is de vervanger van Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal. Maar wie is deze international?

Wie is Ian Maatsen?

Ian Ethan Maatsen wordt op 10 maart 2002 geboren, onder de rook van Rotterdam, in Vlaardingen en is het neefje van Darren Maatsen (ex-Excelsior, RKC en NAC) en Dalian Maatsen (ex-MVV en FC den Bosch). Na periodes in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Sparta en PSV vertrekt Maatsten in 2018 naar die van Chelsea.

Waar speelt Ian Maatsten nu?

Na zijn overstap naar Chelsea in 2018 volgen voor Maatsen meerdere huurperiodes. In 2021 speelt Maatsen tijdelijk voor Coventry City, waarna Burnley hem een jaar later op huurbasis overneemt. In de winter van 2024 volgt een tijdelijke overstap naar Borussia Dortmund, waarmee hij de finale van de Champions League speelt. 

Op welke posities kan Ian Maatsen spelen?

Voornamelijk speelt Ian Maatsen als linksachter. Door zijn veelzijdigheid maakt Maatsen ook al minuten als linker middenvelder en centrale verdediger. Daarnaast heeft hij enige ervaring als vleugelaanvaller, rechter middenvelder, centrale middenvelder en zelfs als aanvallende middenvelder.

Hoeveel interlands heeft Ian Maatsen?

Ondanks dat Ian Maatsen al enkele keren deel uit maakt van selecties, laat zijn debuut voor het Nederlands elftal nog altijd op zich wachten.

Gaat Ian Maatsen naar het EK?

Op 11 juni 2024 krijgt Ian Maatsten te horen dat hij tóch mee mag met Oranje naar het EK 2024. De veelzijdige verdediger valt in de voorselectie nog af. Maar door de blessure van Frenkie de Jong roept bondscoach Ronald Koeman hem alsnog op

Is Maatsen al Europees Kampioen?

In zijn tijd bij PSV groeit Maatsen al uit tot vaste gast in Zeist en vertegenwoordigt hij verschillende jeugdelftallen van Oranje. In 2017 speelt hij zijn eerste wedstrijden bij Nederland onder 15, maar het absolute hoogtepunt volgt in 2019. Maatsen wint dat jaar het EK onder 17 met Oranje in een team met onder andere Ki-Jana Hoever, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Bryan Brobbey.

Is Ian Maatsen Surinaams of Indonesisch?

Komt het debuut van Ian Maatsen in Oranje er niet, dan kan hij nog altijd kiezen voor een interlandswitch. Zo komen de voorouders van Maatsen uit Indonesië en Suriname.

Feyenoord-doelman vertrekt