Uitvaller bij Frankrijk mogelijk meevaller voor Denzel Dumfries

Volgens Franse media is linksback Theo Hernández van AC Milan geblesseerd uitgevallen bij een training van het nationale elftal. Zo heeft hij mogelijk knieklachten overgehouden aan het oefenduel met Canada, wat in 0-0 eindigde. Dit zou een nieuwe confrontatie vermijden tussen Dumfries en Hernández op 21 juni.

Geschiedenis tussen de twee heren

Tijdens een derby in Milaan afgelopen seizoen liepen de gemoederen hoog op tussen beide heren. In de blessuretijd liep het uit de hand en moesten beide backs het veld verlaten na een rode kaart. Internazionale Milan werd landskampioen en tijdens het titelfeest kreeg Dumfries een vlag toegereikt van een fan. Hierop stond Hernández afgebeeld als aangelijnde hond.

Allesbehalve zeker

Wanneer Nederland en Frankrijk elkaar treffen in de groepsfase is het uiteraard de vraag of beide heren überhaupt opgesteld staan. Voor nu zal de medische staf van Les Bleus de knie van Hernández meermaals gaan controleren. Indien hij afwezig is heeft Frankrijk Ferland Mendy en Eduardo Camavinga nog achter de hand, twee spelers van Real Madrid. Ook Dumfries is niet zeker van een basisplaats na een uitstekend optreden van de Engelstalige Frimpong.

Feyenoord-doelman vertrekt