Dit is waarom Jeremie Frimpong geen Nederlands spreekt

Jeremie Frimpong is deze zomer één van de Oranje-spelers die in de schijnwerpers staat. Na een ijzersterk seizoen met Bayer Leverkussen, staat hij bij de fans van Nederland te boek als één van de favoriete spelers. De verdediger spreekt echter weinig tot geen Nederlanders, maar wel Engels. Hoe zit dit precies?

Waarom spreekt Jeremie Frimpong geen Nederlands?

Jeremie Frimpong werd op 10 december 2000 geboren in Amsterdam, als zoon van Ghanese ouders. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn gezin naar Engeland. In eerste instantie speelde Frimpong daar niet voor een club, maar op negenjarige leeftijd werd hij gescout door Manchester City, waar hij vervolgens door de jeugdopleiding ging. Zo groeide hij op in Manchester en kreeg hij het accent van de stad mee.

Frimpong wil Nederlands leren

Tegenover de NOS liet Frimpong in oktober 2021 weten van plan te zijn om de Nederlandse taal te leren. "Mijn zus spreekt wel Nederlands en probeert me, als we tijd hebben, de taal een beetje te leren. Ik ken de voetbaltermen al wel. Alles wat tijdens de teammeeting wordt gezegd, kan ik begrijpen, ook al reageer ik in het Engels. Ik leer beetje bij beetje."

Interview Frimpong gaat viraal

Jeremie Frimpong won op 8 december 2019 de Schotse beker met Celtic. Aartsrivaal Rangers FC werd met 0-1 verslagen. Frimpong moest zelf in de 83e minuut met een rode kaart vertrekken, maar liet zich na afloop voor de camera's zien en ging viraal met dit interview.

Alles wat je moet weten over Oranje op het EK

Op 14 juni 2024 start het EK 2024 in Duitsland en het Nederlands elftal is van de partij. Voor het elftal van bondscoach Ronald Koeman start het Europese eindtoernooi op zondag 16 juni. Alles over de voorbereiding, oefenwedstrijden, definitieve selectie én het eindtoernooi vind je hier.

Feyenoord-doelman vertrekt