BREAKING: Koeman voegt toch aanvaller toe aan EK-selectie

Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners verlieten geblesseerd het trainingskamp van Oranje. Ook Brian Brobbey moest met wat pijntjes het veld af. Koeman selecteerde Ian Maatsen als vervanger. In een persconferentie liet de bondscoach weten niet nog een speler op te roepen. Hij komt daarop terug en selecteert alsnog een aanvaller erbij. 

Wie komt er extra bij de selectie?

De MRI-scan van Brian Brobbey leek positief. Maar Koeman neemt geen risico en laat Joshua Zirkzee vanuit Miami overvliegen. De spits werd met het Italiaanse Bologna FC vijfde in de Serie A. Zirkzee was goed voor twaalf doelpunten en zeven assists. Veel Oranje-fans hoopte al dat de aanvaller, die voorheen bij onder andere RSC Anderlecht en FC Bayern München speelde, zou worden geselecteerd. 

Op dit moment heeft de 23-jarige aanvaller een waarde van 50 miljoen euro, volgens Transfermarkt. Of hij speelminuten gaat krijgen is nog afwachten. Zirkzee speelde nog nooit voor het Nederlands elftal. 

Alles over Oranje tijdens het EK in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Lees hier de laatste updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt