Timber komt met reactie: 'Er is veel gezegd in de media'

Vlak voor het begin van het EK in Duitsland kwam naar buiten dat Frenkie de Jong het niet ging redden. Datzelfde geldt voor collega-middenvelder Teun Koopmeiners. Er werd druk gespeculeerd over een vervanger. Quinten Timber werd veel genoemd, maar niet geselecteerd. De Feyenoorder komt nu zelf met een reactie.

Reactie Quinten Timber

'Er is de afgelopen dagen veel gezegd in de media over mijn beschikbaarheid', begint de Feyenoord-middenvelder in zijn Instagramverhaal. Timber schrijft dat hij aan het eind van het Eredivisie-seizoen geblesseerd raakte. 'Hoewel ik iedere dag iets beter werd, was ik niet in staat voluit te trainen of te spelen.' 

Zijn fitheid is dus de reden dat het EK in Duitsland niet realistisch is. 'Ik keek er erg naar uit en was vereerd voor de kans op het grote podium, maar het mag nu niet zo zijn', schrijft een teleurgestelde Timber. Hij wenst het team het allerbeste en gaat ze supporten vanuit huis. 

Blessures Oranje

De Jong en Koopmeiners moeten dat EK ook missen. Dortmund-speler Ian Maatsen is hun vervanger. Ook Brian Brobbey stapte met een blessure het veld af. De MRI-scan van de aanvaller was positief en hij hoeft het kamp dus niet te verlaten.

Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt