Persconferentie: Brobbey afwezig, basisformatie en het speelveld

Het eerste EK-duel tegen Polen nadert voor het Nederlands elftal. In het land wordt druk gespeculeerd over de opstelling waarmee de Oranje Leeuwen de eerste driepunter van het toernooi moeten pakken. Uiteindelijk is het aan bondscoach Ronald Koeman om de elf namen op papier te zetten. In gesprek met de NOS laat de trainer zich daarover uit. Ook komt hij met een update over de inzetbaarheid van Brian Brobbey.

Dit zegt Ronald Koeman over de opstelling van Nederland tegen Polen

De bondscoach geeft in het interview aan nog niets te willen prijsgeven over de opstelling tegen Polen. Hij geeft aan dat er niet veel verrassingen zullen zijn. Na de twee oefenwedstrijden en de manier van wisselen is er wel een voorspelling te maken. 

Het lijkt erop dat de opstelling tegen IJsland ook gehanteerd wordt tegen Polen. Dat betekent dus dat er een basisplaats is voor Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Nathan Aké mag naast aanvoerder Virgil van Dijk spelen. Op het middenveld komt PSV-duo Schouten-Veerman samen. Dat lijkt vrij zeker, in verband met het ontbreken van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Tijjani Reijnders zal met de punt naar voren gaan spelen. Voorin mogen Cody Gakpo, Memphis Depay en Xavi Simons het doen. 

Kan Brobbey spelen tegen Polen?

Aanvaller Brian Brobbey raakte afgelopen week op de training geblesseerd. Er werd op de dag zelf al een MRI-scan gemaakt om te kijken hoe het met zijn hamstring gesteld was. De uitkomsten lijken gunstig voor de Ajax-spits. Er is geen serieuze schade. Toch komt de wedstrijd tegen Polen te vroeg voor de doelpuntenmachine, bevestigt Koeman. De kansen op speelminuten voor vervanger Joshua Zirkzee lijken daardoor groter, maar Koeman denkt daar nog niet aan. “In principe zal ik hem niet brengen.” De bondscoach verwacht Brobbey wel weer te kunnen inzetten in de wedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag 21 juni. 

Wat is er mis met het gras in Hamburg?

Het Nederlands elftal neemt het zondag om 15.00 uur op tegen Polen in het Volksparkstadion in Hamburg. Normaal gesproken zou het team een dag voor de wedstrijd in het stadion trainen. Nu gebeurde dat niet. Dat komt omdat het veld er nog maar acht dagen in ligt. Dat lijkt niet gunstig, omdat het gras dan makkelijk loslaat. Tijdens de veldcheck merkt Virgil van Dijk dat ook. “Maar Polen heeft er net zo veel last van, dus het is niet anders”, aldus de aanvoerder. 

Alles over het EK 2024 in Duitsland

Het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 wordt gehouden in buurland Duitsland. Er staat een mooi programma voor de deur. Lees hier alles rondom het EK en hier alle updates rondom Oranje. 

Feyenoord-doelman vertrekt