Dit bedrag verdient Feyenoord aan de transfer van Joshua Zirkzee

Manchester United heeft Joshua Zirkzee overgenomen van Bologna voor een bedrag van veertig miljoen euro. Deze transfer zorgt voor een financiële meevaller voor Feyenoord, dat dankzij de solidariteitsbijdrage een klein bedrag ontvangt.

Transfer Joshua Zirkzee

De 23-jarige Zirkzee brak afgelopen seizoen door bij Bologna, waar hij goed was voor elf doelpunten en vijf assists in de Serie A. Zijn prestaties leverden hem de prijs van het grootste talent in de Italiaanse competitie op. Hoewel AC Milan ook interesse toonde, slaagde Manchester United erin om Zirkzee te contracteren door zijn afkoopclausule te betalen.

Hoeveel krijgt Feyenoord voor de transfer van Zirkzee?

Manchester United betaalt 40 miljoen euro voor Joshua Zirkzee. Feyenoord ontvangt hierdoor een solidariteitsbijdrage van zo'n 200.000 euro omdat Zirkzee in de jeugd bij de club uit Rotterdam speelde.

Hoe lang speelde Zirkzee in de jeugd van Feyenoord?

Zirkzee begon zijn jeugdcarrière bij ADO Den Haag en speelde vervolgens een jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij speelde zich in de kijker van Bayern München en vertrok naar Duitsland. Na verhuurperiodes bij Parma en Anderlecht vertrok Zirkzee in 2022 naar Bologna. Zirkzee voegt zich bij een rijtje Nederlanders, die ook voor Manchester United uitkwamen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers