Weer in de finale van een eindtoernooi: won Engeland al eens een EK?

Engeland neemt het in de finale van het EK 2024 op tegen Spanje. De Engelsen snakken al jarenlang naar een extra beker voor in hun prijzenkast. Maar heeft het voetballand al eens een EK gewonnen en hoe vaak stond het in een EK-finale?

Heeft Engeland al ooit een EK gewonnen?

Ondanks dat Engeland al eens in de finale van het EK stond, won het nog nooit het toernooi. In recentere jaren heeft Engeland sterk gepresteerd Op het EK 202 bereikte Engeland onder leiding van Gareth Southgate de finale, opnieuw op Wembley. Ze stonden tegenover Italië in een spannende wedstrijd die eindigde in een 1-1-gelijkspel na verlenging, maar verloren uiteindelijk na strafschoppen.

In 2024 biedt zich opnieuw een kans aan. Engeland bereikte na een wisselvallig EK toch de finale, ditmaal tegen Spanje. Dit markeerde hun derde finaleoptreden in een groot internationaal toernooi, met hoop op een eerste EK-titel voor Engeland.

Pakte Engeland ooi al eens een prijs?

Het meest iconische moment in de Engelse voetbalgeschiedenis vond plaats tijdens het WK van 1966. Gastland Engeland behaalde hun eerste en enige WK-titel door West-Duitsland te verslaan in een legendarische finale op Wembley Geoff Hurst's historische hattrick leidde tot een 4-2 overwinning na verlenging, wat Engeland tot wereldkampioenen kroonde. Nu kan het zomaar Kobbie Mainoo worden die Engeland naar eeuwige roem kan schieten.