Wie is Kobbie Mainoo, het 19-jarige talent van Engeland?

Kobbie Mainoo wist onder trainer Erik ten Hag bij Manchester United door te breken. Het pas 19-jarige talent werd door bondscoach Gareth Southgate geselecteerd namens Engeland voor het EK 2024. Dit is alles wat je moet weten over Kobbie Mainoo.

Geboorteplaats en leeftijd Kobbie Mainoo

Kobbie Mainoo werd op 19 april 2005 geboren in Stockport, vlak onder Manchester. Zijn eerste stappen in het voetbal zette Mainoo in de jeugd van Cheadle & Gatley.

Afkomst Kobbie Mainoo

Kobbie Mainoo werd geboren in Engeland, maar beschikt ook over Ghanese roots. Hij overwoog even om voor Ghana uit te komen, maar koos uiteindelijk toch voor Engeland.

Kobbie Mainoo bij Manchester United en debuut

Kobbie Mainoo werd op negenjarige leeftijd gescout door Manchester United. De jonge middenvelder doorliep diverse jeugdelftallen bij de club en tekende in 2022 zijn eerste profcontract bij de Engelse grootmacht. Erik ten Hag liet Kobbie Mainoo zijn debuut maken op 10 januari 2023. Tijdens een bekerwedstrijd tegen Charlton Athletic mocht de destijds 17-jarige middenvelder voor het eerst aantreden, en dat in de basiself.

Talent wordt gewaardeerde kracht

Onder Erik ten Hag groeit Kobbie Mainoo al snel uit tot een publiekslieveling bij Manchester United. Ondanks een matig seizoen (2023/2024), laat Mainoo vaak goed spel zien en van enorm belang te zijn voor de club. Het hoogtepunt voor Mainoo komt in de finale van de FA Cup. Aartsrivaal Manchester City wordt met 2-1 verslagen, mede dankzij een doelpunt van de middenvelder.

Kobbie Mainoo bedankt Ten Hag

In een interview liet Mainoo zich dankbaar uit over de kansen die hij krijgt van Ten Hag. "Ik ben hem echt dankbaar. Hij heeft me vertrouwen gegeven en ik kan hem niet genoeg bedanken."

Mainoo vergelijking met Clarence Seedorf

Oud-speler Wes Brown vergeleek Kobbie Mainoo met Clarence Seedorf, dit in gesprek met Squawka. "Voor mij speelt hij net als Clarence Seedorf. Zelfs in de manier waarop hij rent, hoe hij ballen aanneemt en ballen beschermt. Ik heb een paar keer tegen Clarence gespeeld, en hij was echt van wereldklasse. Groot, sterk, perfect in het uitvoeren van zijn taak."

(Tekst gaat verder onder de video)

Kobbie Mainoo bij de nationale ploeg van Engeland

Op 18-jarige leeftijd wordt Mainoo door bondscoach Gareth Southgate bij de Engelse selectie gehaald. In een verloren oefenduel tegen Brazilië (0-1) maakt Mainoo op 23 maart zijn debuut voor Engeland. De middenvelder wordt ook bij de EK-selectie gehaald en maakte tegen Slowakije (2-1 winst) zijn basisdebuut op een groot toernooi voor de Engelsen. Op 14 juli wacht voor Mainoo met Engeland een EK-finale tegen Spanje. Daarin staat hij tegenover generatiegenoot Lamine Yamal.

Feyenoord-doelman vertrekt