Voetballoze zomer? Zo snel beginnen de Europese topcompetities weer

Het competitievoetbal ligt na het einde van het EK en de Copa América even helemaal stil. Terwijl de kwalificatieduels van de Europese toernooien voor de deur staan, is het wachten tot de Premier League en de rest weer starten. Voetbalflitsen licht uit wanneer de bal weer rolt in de Europese topcompetities.

Wanneer is de eerste wedstrijd van La Liga?

Liefhebbers van het Spaanse voetbal hebben geluk; Athletic Bilbao trapt het voetbalseizoen voor de top-vijf competities op vijftien augustus af tegen Getafe. In dezelfde speelronde staan er nog een aantal andere mooie affiches op het programma. Titelhouder Real Madrid begint tegen laagvlieger Mallorca, terwijl FC Barcelona en Girona het een tikkeltje zwaarder hebben. De Catalanen treffen Valencia en Girona dat toch de verrassing van vorig seizoen was, onder aanvoer van Daley Blind, begint tegen Real Betis.

Wanneer is het eerste duel van de Premier League?

Manchester United mag het goede voorbeeld geven tegen Fulham op 16 augustus. Liverpool, dat vorig jaar derde eindigde, zal de eerste test worden van het reeds gepromoveerde Ipswich Town op 17 augustus. Nummer twee, Arsenal, staat tegenover Wolves in hun eerste affiche van het seizoen op 17 augustus. Manchester City en Chelsea breien een einde aan de eerste speelronde met een kraker op 18 augustus.

Wanneer wordt de eerste Serie A-wedstrijd gespeeld?

Regerend titelhouder Internazionale opent het seizoen op 17 augustus tegen Genoa in een uitwedstrijd. AC Milan begin het seizoen later op de avond tegen Torino in het eigen San Siro. Juventus mag onder de kersverse trainer Thiago Motta aantreden tegen het reeds gepromoveerde Como van coach Cesc Fàbregas in de avond van 19 augustus.

Wanneer speelt Paris Saint-Germain het eerste Ligue 1-duel?

Les Parisiens schieten op 18 augustus uit de startblokken met de uitwedstrijd tegen Le Havre. Saint-Étienne is weer terug in de bovenste regionen van Frankrijk en speelt tegen nummer 2 van vorig seizoen, AS Monaco. De Monegasken oefenen eerst nog tegen Feyenoord. Meer over het oefenprogramma van de Rotterdammers vind je hier.

Wanneer is de eerste wedstrijd van de Bundesliga?

Voor de voetbalfans die Bayer Leverkusen weer in actie willen zien komen, is geduld vereist. De Bundesliga begint pas op 23 augustus met het duel tussen de landskampioen van vorig jaar en Borussia Mönchengladbach. Bayern München, dat dit seizoen weer de titel zal willen heroveren, trapt af tegen Wolfsburg op de 24ste. VfB Stuttgart, dat vorig jaar stuntte met de tweede plek, reist af naar Freiburg op 24 augustus.

Wanneer is de eerste wedstrijd van de Eredivisie?

Het Eredivisie seizoen 2024/25 begint op vrijdag 9 augustus. De competitie start traditioneel met een openingswedstrijd op vrijdagavond, gevolgd door de rest van de speelronde gedurende het weekend. Zo nemen promovendi FC Groningen en NAC het tegen elkaar op. 

Nieuwe aanwinsten in de topcompetities

De transfermarkt is momenteel wel in volle gang en een aantal spelers zitten zonder club. Bekijk hier welke transfervrije spelers niet zullen misstaan in een topcompetitie.   

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers