Kijk, deze EK-sterren zijn nu transfervrij

Het EK 2024 zit erop en dit was de ideale kans voor een aantal transfervrije spelers om zich in de kijker te spelen bij de internationale topclubs. De teams kunnen nog altijd uit een behoorlijke vijver aan spelers zonder club vissen en daarom zet Voetbalflitsen de EK-sterren zonder contract in kaart.

Zonder club: deze topspelers zijn transfervrij op te pikken!

Memphis Depay: wie pikt de mogelijke Oranje-topscorer aller tijden op?

Memphis Depay zal niet met een overweldigend positief gevoel terugkijken op het EK 2024. De spits van Oranje ontving een behoorlijke lading aan kritiek met zijn prestaties onder bondscoach Ronald Koeman en fans vroegen om een wissel van de aanvaller. Voor Atletico Madrid liet Depay glimpen zien van zijn talent, maar mede dankzij blessures kwam het er niet helemaal goed uit. De 30-jarige spits heeft nog geen nieuwe club voor het komende seizoen en vertegenwoordigt een marktwaarde van tien miljoen volgens Transfermarkt.

Adrien Rabiot: voormalig Man United-doelwit toe aan nieuw avontuur

Adrien Rabiot maakte een opwachting in alle EK-duels voor Frankrijk en hield Eduardo Camavinga op de bank met zijn prestaties. Rabiot is bovengemiddeld technisch voor zijn lengte en beschikt over een indrukwekkend loopvermogen. De middenvelder heeft zijn contract bij Juventus niet verlengd en is nu op zoek naar een nieuw team. Zijn marktwaarde is 35 miljoen volgens Transfermarkt, waarmee hij de duurste speler op deze lijst is.

Ricardo Rodriguez: oud-PSV’er cruciaal voor Zwitserse verrassing

Ricardo Rodriguez was het afgelopen toernooi een belangrijke spil in de driemansverdediging van Zwitserland. Zijn ervaring en betrouwbaarheid aan de linkerkant van de achterhoede maken Rodriguez een degelijke aanwinst om gratis op te halen. Rodriguez scheidde namelijk de wegen met zijn oude werkgever, Torino. De voormalig PSV-speler beschikt over een marktwaarde van 3,5 miljoen.

Deze sterren lieten het EK aan zich voorbijgaan, maar zijn ook transfervrij

Mats Hummels en Marco Reus werden over het hoofd gezien door Duitsland-coach Julian Nagelsmann, maar beschikken ook over een transfervrije status. Hummels was een rots in de branding voor Borussia Dortmund, terwijl Reus nog altijd de kwaliteiten heeft om het verschil te maken. Hun transferwaarde wordt beide op vijf miljoen geschat door Transfermarkt.

Frankrijk beschikt ook over een talentenpool, waarvan de nu transfervrije Raphael Varane werd thuisgelaten. De verdediger nam afscheid van Manchester United en heeft een waarde van twintig miljoen. Spanjaard Mario Hermoso, die 25 miljoen waard zou zijn, werd ook niet opgeroepen en is nu transfervrij. Zijn landgenoten behaalden glorie en kregen een plek in het team van het toernooi.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers