Dit moet je weten over het logo van Feyenoord

Feyenoord werd in 1908 opgericht als voetbalclub Wilhelmina. In 1912 kwam hier verandering in en kreeg de voetbalclub de naam van RVV Feijenoord, wat later Feyenoord zou gaan worden. Het eerste logo van de club bestond uit een witte cirkel, gevuld met rode en witte balken met de tekst R.V.V. aan de bovenkant en Feyenoord aan de onderkant, wat stond voor Rotterdamsche Voetbal Vereeniging Feyenoord.

In 1924, het jaar dat Feyenoord het eerste landskampioenschap binnen sleepte, veranderde het logo flink. Het logo was veranderd naar een rood-witte letter F, staande op een voetbal. De afkorting van R.V.V. zal veranderen naar R.V. & A.V. Dit logo houdt stand tot 1930, waarna de eerste stap naar het huidige logo gemaakt wordt.

Oude logo Feyenoord

In dat jaar verandert het logo van Feyenoord in een zwarte cirkel met de tekst R.V & A.V. Feyenoord. de letter F in het logo is goud geworden met bijpassende gouden randen. Pas in 1973 doopt Feyenoord de afkorting om tot ‘sportclub’, vanaf 1978 is er alleen nog Feyenoord Rotterdam te zien in het rood-wit-gouden logo. Tussen 1990 en 1997 kleurt het logo van Feyenoord weer terug naar de witte cirkel, waarna het meer en meer op het huidige logo begint te lijken.

100-jarig bestaan Feyenoord

In 2008 viert Feyenoord het 100-jarige bestaan met een terugkeer naar de gouden randen en letters. Boven het logo van de club is de tekst ‘1908 - 2008’ te zien, met aan de onderkant de tekst ‘100 jaar’. Het logo is omringt door twee zwarte strepen. Na dit seizoen vallen de tekst en strepen weg en is het huidige logo van de club zichtbaar.

Eerste ster boven het Feyenoord-logo

Vanaf 2008 mogen clubs in de Eredivisie een gouden kampioensster boven het logo drukken. Elke kampioensster symboliseert tien landstitels. Doordat Feyenoord in totaal 15 keer kampioen is geworden, mag het één ster op het shirt drukken. 

feyenoord, logo, oud logo feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt