Alles over voetbalcommentator Michiel Teeling

Een hele wedstrijd voorzien van goed commentaar, je moet het maar kunnen. Een van hen die dat doet, is Michiel Teeling. Hier lees je alles wat je moet weten over de Nederlandse sportverslaggever en voetbalcommentator. 

Alles wat je moet weten over Michiel Teeling

Voor we een duik nemen in de loopbaan van de commentator, kijken we eerst naar enkele andere dingen die spelen in zijn leven. Bijvoorbeeld zijn bekende vrouw. 

Hoe oud is Teeling?

Teeling is geboren op 11 februari 1980 in Wormerveer. Op zijn zeventiende wist hij al zeker welke route hij moest gaan bewandelen: de journalistiek. Inmiddels is de verslaggever een gevestigde naam in de journalistieke wereld. 

Heeft Michiel Teeling een gezin?

De commentator heeft een relatie met Carrie ten Napel, dochter van de bekende voetbalcommentator Evert ten Napel. Samen hebben zij twee kinderen, een zoon (Pim) en een dochter (Lotte). 

Wat zijn de hobby's van Teeling?

Naast zijn passie voor voetbal is de verslaggever ook gek van golfen. Je kunt Teeling regelmatig op de baan vinden om een balletje af te slaan. En daar blijft het niet bij, de inmiddels 44-jarige is ook betrokken bij golfgerelateerde zaken buiten het spelletje zelf om. Zo is hij onderdeel van een groep deskundigen van top50golf.nl, dit is een site die de top 50 golfbanen (18 holes) van Nederland beoordeeld en rangschikt. Daarnaast draagt hij ook bij aan artikelen van Golfers Magazine. Ook is de commentator drie keer opgenomen in de 'Hall of fame' van Nederlandse Vereniging van Golfspelende Journalisten (NVGJ). 

Hoe ziet de carrière van Michiel Teeling eruit?

In 1997 begon zijn journalistieke route, toen hij begon aan de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de hbo-opleiding was Teeling al aardig stappen aan het zetten. Zo werkte hij in die periode al voor het Utrechts Nieuwsblad, de KNVB en NOS Langs de Lijn. In 2000 besloot de student een fulltime baan te nemen en ging aan de slag bij de sportredactie van NOS Teletekst. 

Een jaar later liep Teeling stage bij Canal Plus, een Franse commerciële sportzender. Vanaf 2002 was hij officieel voetbalcommentator voor verschillende Europese voetbalcompetities. In 2005 liet de commentator de Franse zender achter zich en sloot aan bij Talpa. Hier moest hij in het begin genoegen nemen met het becommentariëren van Eredivisie samenvattingen, maar later werd hij een vaste waarde tijdens live-wedstrijden. Teeling heeft al meerdere grote competities van commentaar voorzien, zoals de Premier League, de Bundesliga, de Eredivisie en de UEFA Champions League. Sinds 2008, tot op heden, is de verslaggever werkzaam bij ESPN (voorheen Eredivisie Live en FOX Sports). 

Welke socials gebruikt Michiel Teeling?

De voetbalcommentator is actief op LinkedIn (Michiel Teeling) en op X (@michielteeling) 

Naast Teeling zijn er nog anderen die zich bezighouden met het becommentariëren van de voetballerij, een van hen is collega Mark van Rijswijk. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers