De 10 duurste transfers van Nederlandse voetballers ooit

Nederlandse voetballers hebben de laatste jaren veel geld opgebracht met transfers, zoals Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Voetbalflitsen neemt de tien duurste Nederlandse transfers ooit door!

Frenkie de Jong naar FC Barcelona

Frenkie de Jong verhuisde in de zomer van 2019 voor een indrukwekkende som van 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona, waarmee hij tot een van de duurste middenvelders ter wereld behoorde. Na een sleutelrol te hebben gespeeld in Ajax' succesvolle Champions League-seizoen, werd De Jong beschouwd als een van de meest veelbelovende talenten in het Europese voetbal.

Matthijs de Ligt naar Bayern München

In dezelfde zomer als Frenkie de Jong vertrok ook Matthijs de Ligt, de jonge voormalige aanvoerder van Ajax, uit Amsterdam. De verdediger maakte de overstap naar Juventus voor 85,5 miljoen euro. De Ligt had zich bewezen als een van de beste jonge verdedigers ter wereld en werd gezien als een toekomstige ster in de Serie A.

Virgil van Dijk naar Liverpool

Virgil van Dijk maakte in januari 2018 de overstap van Southampton naar Liverpool voor 84,65 miljoen euro, waarmee hij op dat moment de duurste verdediger ooit werd. Zijn impact bij Liverpool was onmiddellijk en cruciaal; onder zijn leiding won de club de Champions League in 2019 en de Premier League in 2020.

Matthijs de Ligt naar Juventus

Voor de tweede keer in deze lijst: Matthijs de Ligt. In de zomer van 2022 maakte de verdediger een volgende grote stap in zijn carrière door van Juventus naar Bayern München te verhuizen voor 67 miljoen. Twee jaar later en De Ligt staat voor een transfer naar de volgende Europese grootmacht.

Nathan Aké naar Manchester City

Nathan Aké maakte in de zomer van 2020 de overstap van Bournemouth naar Manchester City voor 45,30 miljoen. Hiermee is hij de derde verdediger in de lijst van duurste Nederlandse transfers.

Ian Maatsen naar Aston Villa

Ian Maatsen verhuisde in de zomer van 2024 van Chelsea naar Aston Villa voor een bedrag van 44,5 miljoen. De talentvolle linkervleugelverdediger zette zich na een sterke huurperiode bij Borussia Dortmund op de radar van menig topclub en koos voor een langer verblijf in de Premier League.

Joshua Zirkzee naar Manchester United

Lang leek Joshua Zirkzee de nieuwe spits van AC Milan te gaan worden, maar hij vertrok uiteindelijk naar Manchester United. De club van Erik ten Hag telde maar liefst 42,5 miljoen euro naar voor de oud-spits van Bologna. Sinds het EK in Duitsland mag Zirkzee zich ook international van Oranje noemen.

Cody Gakpo naar Liverpool

Na een indrukwekkend WK in Qatar, vertrok Cody Gakpo in de winter van 2023 naar Liverpool voor 42 miljoen. De aanvaller liet zijn geliefde PSV achter zich en kende een wisselvallig debuutseizoen op Anfield. Na een indrukwekkend EK 2024 staat Gakpo onder Arne Slot voor nieuwe kansen.

Jurriën Timber naar Arsenal

Ajax liet Jurriën Timber in de zomer van 2023 naar Arsenal gaan voor 40 miljoen. Timber werd gezien als een sleutelspeler voor de toekomst van Arsenal, maar stond het gehele seizoen buitenspel door een flinke blessure.

Ryan Gravenberch naar Liverpool

Speler nummer drie uit de lijst die naar Liverpool vertrok: Ryan Gravenberch maakte in 2023 de overstap van Bayern München naar Anfield voor 40 miljoen.

In de zomerse transferperiode van 2024 maakten nog meer landgenoten een toptransfers. Dit zijn de top vijf Nederlandse transfers van deze zomer tot nu toe!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers