Alles over voetbalcommentator Mark van Rijswijk

Op de bank, klaar voor een heerlijk potje voetbal. Daar hoort natuurlijk één ding zeker bij: het commentaar. Ieder heeft zijn eigen stijl en voorkeuren bij het verslag doen, hier lees je alles over voetbalcommentator Mark van Rijswijk. 

Alles wat je moet weten over Mark van Rijswijk

Voor we een kijkje nemen naar zijn carrière in de journalistiek, geven we eerst antwoord op vragen als 'Is er een partner in het leven van Mark van Rijswijk?'

Waar is Mark van Rijswijk geboren?

De Nederlandse verslaggever is geboren in Runnymede op 30 augustus 1979. Runnymede is een Engels district aan de rivier Theems. De reden dat Van Rijswijk buiten Nederland geboren is, komt doordat zijn vader destijds in dienst was bij Shell en hiervoor in het buitenland werkzaam was. Kort na zijn geboorte verhuisde het gezin naar Oman, waar hij tot vijfjarige leeftijd woonde voor ze in Assen kwamen te wonen. 

Hoe oud is Mark van Rijswijk?

Op het moment van schrijven is de commentator 44 jaar oud. 

Heeft Van Rijswijk een gezin?

De Nederlandse commentator heeft een vrouw en twee kinderen, zijn dochters heten Sylke en Nynthe. (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Wat zijn de hobby's van de commentator?

Naast zijn werk, waar hij veelal mee bezig is, valt voetbal ook onder de hobby's van de verslaggever. Naast becommentariëren vindt de voetballiefhebber het kijken van wedstrijden zelf ook heerlijk. Naar eigen zeggen kan hij makkelijk drie of vier wedstrijden per dag kijken. Het verzamelen van voetbalboeken is iets wat de Nederlander veel bezighoudt. Zo zou hij thuis in zijn garage zo'n 7000 boeken hebben liggen... Iets wat de nu 44-jarige graag doet naast deze dingen, is zaalvoetballen met vrienden. Verder ziet de commentator zijn werk ook als hobby. Zelfs in zeker zin dat hij zichzelf als 'obsessief' zou beschouwen, soms steekt hij wel zes uur in zijn voorbereiding alvorens hij verslag gaat doen van een affiche. 

Dit is de loopbaan van Mark van Rijswijk 

De middelbare school zat voor Van Rijswijk in Den Haag. Hierna maakte hij de overstap naar het noorden van het land om Rechten en Journalistiek te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. In die periode werkte de verslaggever bij lokale omroep OOG Radio, waar hij verslag deed van wedstrijden van FC Groningen. 

Na deze ervaring te hebben opgedaan ging Van Rijswijk aan de slag bij Blue Circle als redacteur en commentator en tegelijkertijd bij Eurosport als commentator. Via RTL 5 kwam Van Rijswijk in 2006 uit bij Talpa, hier was hij commentator van 'De Wedstrijden.' Later volgde ook RTL Voetbal nog voordat de switch werd gemaakt naar ESPN (voorheen Eredivisie live en FOX Sports) in 2008. Hier is Van Rijswijk nog altijd actief als sportverslaggever en voetbalcommentator. 

Welke socials gebruikt Van Rijswijk?

De voetbalfanaat is te vinden op LinkedIn (Mark van Rijswijk), op Instagram (markvrijswijk) en X (@markvanrijswijk) (Tekst gaat verder na de afbeelding)

Een andere bekende stem op de Nederlandse televisie tijdens een potje voetbal is die van Leo Oldenburger. Hier lees je alles over de muziekliefhebber en commentator. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers