Champions of Europa League: FC Twente al zeker van Europees voetbal?

FC Twente moest in de derde voorronde van de Champions League af zien te rekenen met RB Salzburg. Na de eerdere 2-1-nederlaag, volgde de return in Enschede. De Tukkers speelden dan wel gelijk (3-3), maar liggen door de heenwedstrijd uit het miljardenbal. Maar zijn de Tukkers desondanks nog zeker van Europees voetbal dit seizoen?

Is FC Twente zeker van Europees voetbal?

FC Twente had zijn plaats in het Europese voetbal voor het seizoen 2024-2025 al veiliggesteld. Zelfs als de ploeg zou stranden in de kwalificatierondes, was FC Twente al verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Dit komt doordat de club zich in het League Path van de kwalificatie bevindt. Dit betekent dat FC Twente in elk geval een plek in de groepsfase van de Europa League heeft gegarandeerd. Zo kan de club dus met opgeheven hoofd afscheid nemen van de UCL en zich klaarmaken voor deelname aan de vernieuwde groepsfase van de Europa League.

Wanneer start de Europa League voor FC Twente?

FC Twente zit op 30 augustus tijdens de loting om de Europa League in de koker. De Tukkers horen dan tegen wie zij het moeten opnemen in de League fase van het toernooi, dat op 25-26 september van start gaat.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers