Samenvatting: RB Salzburg maakt UCL-droom FC Twente kapot (3-3)

Het is FC Twente niet gelukt om af te rekenen met RB Salzburg. De Tukkers speelden met 3-3 gelijk, maar moeten door het eerdere resultaat (2-1) met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Champions League. Check hier alle doelpunten van het hete avondje in Enschede.

0-1 RB Salzburg, Maurits Kjaergaard

Na ruim een kwartier spelen kreeg FC Twente al een zware klap te verduren. De bezoekers uit Oostenrijk kwamen via Maurits Kjaergaard, die tijdens de eerdere confrontatie al goed was voor twee treffers, op een 0-1-achterstand.

0-2 RB Salzburg, Nene Dorgeles

Na 24 minuten kwam RB Salzburg al op een bredere voorsprong van 0-2, via Nene Dorgeles.

1-2 FC Twente, Mees Hilgers

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft doet FC Twente wat terug! Via een kopgoal van Mees Hilgers staat het 1-2 in Enschede.

1-3 RB Salzburg, Moussa Kounfolo Yeo

Direct na de aftrap sloeg RB Salzburg toe in Enschede. Nog geen minuut na de aftrap nam Moussa Kounfolo Yeo de 1-3 voor zijn rekening.

2-3 FC Twente, Alec Van Hoorenbeeck

In de 64e minuut doet FC Twente wederom wat terug. Dit keer is het Alec Van Hoorenbeeck die de aansluitingstreffer maakt.

3-3 FC Twente, Sem Steijn

In de 88e minuut zorgde Sem Steijn nog voor geloof in Enschede! De middenvelder schoot de gelijkmaker voor FC Twente binnen.

Ondanks de uitschakeling in de Champions League, mag FC Twente alsnog aantreden in een Europees hoofdtoernooi.