"Het was voor mij een teleurstelling dat ik niet bij het grote Oranje zit"

Teun Koopmeiners vindt het jammer dat hij niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal. De focus van de AZ-captain gaat nu op het aanstaande EK met Jong Oranje.

De middenvelder laat weten dat hij niet blij was met het bericht van bondscoach Frank de Boer. Koopmeiners zit normaal gesproken bij de (voor)selectie van het Nederlands elftal, maar De Boer nam hem niet op in de 24-koppige selectie voor de aanstaande WK-kwalificatieduels.

"Laat ik het voor iedereen één keer duidelijk en goed zeggen: het was voor mij een teleurstelling dat ik niet bij het grote Oranje zit", verklaart Koopmeiners aan ESPN. "Dat is logisch, omdat je dat als speler altijd wilt halen. Maar we gaan een onwijs mooi EK meemaken met Jong Oranje. Ik denk dat dat ook een prachtig podium is".

Wedstrijd tegen Roemenië

Het EK onder 21 gaat aankomende woensdag van start. Jong Oranje opent diezelfde dag met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië. Daarna volgen duels met Duitsland en Hongarije. De laatste keer dat Nederland het toernooi won, was in 2007. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘AZ-PSV’

Schmidt betreurt terugkerend probleem: "Is altijd weer hetzelfde verhaal"

Denzel Dumfries baalt van zeperd tegen AZ: "Het is een repeterend verhaal"

Roger Schmidt onder vuur genomen na inbrengen van Mohamed Ihattaren

Verbijstering op Twitter over dubieus moment tijdens AZ - PSV

Kijkers verbazen zich over 'steenkolen engels' van Hans Kraay jr.

Opstelling PSV vs. AZ: Teze vervangt de geblesseerde Boscagli

Opstelling AZ vs. PSV: Midtsjø keert terug in de basisopstelling