Aanvoerder Tadic: ‘Dit Ajax is beter dan in 2018/2019’

Ajax kwam de groepsfase van de Champions League zonder puntenverlies door. Met de overwinning op Sporting CP (4-2) sloot het groep als groepshoofd met achttien punten af. Volgens Dusan Tadic is het huidige Ajax beter dan het team van 2018/2019, waarin het strandde in de halve finale van de CL.

Dat liet de aanvoerder van Ajax weten in gesprek met The Telegraph. “Het blijft lastig om teams te vergelijken. In 2019 waren we ook heel goed, maar we hebben nu andere spelers, met andere karakters”, aldus Tadic. “Twee jaar terug waren we misschien nog een beetje naïef. Nu hebben we echt taaie spelers. Mentaal sterke spelers ook. We hebben meerdere Zuid-Amerikanen, dat zijn echte vechters. Wat dat betreft is dit elftal meer streetwise, gewiekster.”

Met achttien punten uit zes wedstrijden kroonde Ajax zich met gemakt tot groepswinnaar van groep C. Erik ten Hag stelt dat dat allemaal niks waard is, als zijn ploeg in de volgende ronde strandt. “Voor het seizoen hadden we ons voorgenomen te overwinteren in Europa, als het even kan in de Champions League”, gaf de oefenmeester tijdens het persmoment na #AJASPOR. “Dat je dat op deze dominante manier doet, is prachtig en stemt tot tevredenheid. We hebben iedere keer heel verdiend gewonnen, op een aantrekkelijke en imposante manier. Alleen in Dortmund hadden we het een fase moeilijk.”

Ten Hag waakzaam

Ten Hag vergelijkt de situatie van Ajax met dat van Spartak Moskou in het seizoen 1995/1996. De Russen plaatsten zich toen ook met achttien punten voor de volgende ronde van het miljoenenbal. In de kwartfinale werd het uiteindelijk al uitgeschakeld door FC Nantes. “Als je er dan de volgende ronde uitvliegt. We zullen dingen moeten verbeteren om in de volgende ronde een nieuwe stap te zetten.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax - Sporting Portugal’

Ajax-fans smullen van duel tegen Sporting: "Dit is echt niet normaal"

VIDEO GOAL: Ajax - Sporting Portugal 3-1 & 4-1 (David Neres & Steven Berghuis)

VIDEO GOAL: Ajax - Sporting Portugal 2-1 (Antony)

Ajax-fans kritisch op verdediger: "Als hij in de basis staat kun je al een tegengoal opschrijven"

VIDEO GOAL: Ajax - Sporting Portugal 1-0 (Sebastien Haller)

Opstelling Ajax tegen Sporting Portugal: Drie wijzigingen