Driessen onder de indruk van Schouten: 'Bleef fluitend overeind tegen Ajax'

Waar Valentijn Driessen in de meeste gevallen enorm kritisch is, heeft hij in zijn column in De Telegraaf lovende woorden over voor Jerdy Schouten. De middenvelder kwam door zijn prestaties bij PSV weer in beeld bij het Nederlands elftal en stond ook zijn mannetje in de topper tegen Ajax, aldus de journalist.

Driessen was niet onder de indruk van het spel tijdens Ajax-PSV, maar ook het duel tussen Feyenoord en AZ voldeed niet helemaal aan zijn eisen. 'Het niveau viel heel pover te noemen. De hoofdrolspelers spraken van hoge intensiteit, maar dat viel mee getuige het fysiek simpel op de been blijven van Henderson.' Eerder liet hij al weten niet onder de indruk te zijn van de Engelsman.

'Mede door het ontbreken van Noa Lang, Joey Veerman en Guus Til werd Koeman trouwens nauwelijks wijzer van de topper Ajax-PSV', doelt de chef voetbal van de ochtendkrant op de blessuregolf bij de Eindhovenaren. 'Het ijkpunt in de Johan Cruijff ArenA leerde dat Jerdy Schouten zelfs zonder zijn maatje Veerman fluitend overeind bleef.'