Til blikt terug op 'gevoelige wedstrijd' tegen Feyenoord: "Ik keek er wel naar uit eigenlijk"

Guus Til is een tevreden man na de 4-3 zege van PSV op Feyenoord. De middenvelder van Feyenoord voelde dat het, naar mate de wedstrijd verder ging, steeds beter ging voor PSV. In een interview voor de camera's van ESPN blikt hij terug op de turbulente wedstrijd.

"Het hielp niet mee dat ze heel snel die eerste goal maakten", opent Til. "Dan voel je bij ons negativiteit opkomen en bij hen juist negativiteit. Maar naar mate de wedstrijd verder ging draaiden we het om." Uiteindelijk draaide PSV de wedstrijd volledig om en wonnen de Eindhovenaren met 4-3.

Ook Til was direct betrokken bij de overwinning, de oud-Feyenoorder werkte zelf een voorzet van Cody Gakpo binnen. Toch heeft Til wel genoten van de wedstrijd tegen zijn oude club: "Ik keek er wel naar uit eigenlijk. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Feyenoord en ik keek ernaar uit om iedereen weer te zien." Of dat ook extra spanning met zich meebrengt, ontkent Til: "Die spanning is er wel bij iedere topper, dat is niet iets van specifiek deze wedstrijd."

"Ik heb de vorige twee wedstrijden niet gespeeld, dan kan ik moeilijk mijn vorm bepalen", vertelt Til over zijn recente vorm. De middenvelder erkent dat de concurrentiestrijd bij PSV erg lastig is: "Simons is volgens mij het meest effectieve in dit team, dus je hebt gewoon te maken met veel concurrentie."

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘PSV - Feyenoord’

Sterker door strijd aflevering 4; Lindhout niet schuldig aan nederlaag en interlandperiode mét Bijlow

PSV-Praat; terechte zege op Feyenoord, ouderwets PSV en het vertrek van John de Jong

Samenvatting PSV-Feyenoord 4-3 (alle goals)

Feest in Eindhoven en pesterige liedjes richting Feyenoord

Feyenoord-fans razend: was het wel een corner?

Geen corner, maar PSV scoort wel via Obispo, 4-3

VIDEO GOAL: PSV - Feyenoord 3-2 (Guus Til)

VIDEO GOAL: PSV - Feyenoord 2-2 (Danilo)

PSV-fans zingen tegenstander toe: "Feyenoord dood"

PSV-fans lyrisch over nieuwkomer Branthwaite: "Een soort Haaland light"