Dit verdienen PSV en Feyenoord bij deelname aan de Champions League

PSV en Feyenoord eindigen naar verwachting op de eerste en tweede plek in de Eredivisie. De clubs leggen hiermee beide beslag op deelname aan de groepsfase van de Champions League. De opzet van het miljardenbal gaat op de schop, en dat gaat PSV en Feyenoord meer geld opleveren. 

Verdeling geld Champions League 

Op X publiceerde @scotlandscoeff1 de exacte verdelingen van het geld in de Champions League. De UEFA moet de definitieve verdeling van de prijzenpot nog bekend maken, maar zoals het nu staat kunnen PSV en Feyenoord een mooi bedrag tegemoet zien komen. Het bedrag is gebaseerd op twee factoren. De vaste premie en de variabele premie. Deze vaste premie stijgt volgend seizoen van 15,6 miljoen euro naar 18,6 miljoen euro. De variabele premie is gebaseerd op drie punten: clubranking over de laatste vijf jaar en tien jaar. 

Dit ontvangt PSV bij kwalificatie voor Champions League 

PSV zal in totaal 37 miljoen euro ontvangen, en dat is een aanzienlijk bedrag voor de Eindhovenaren. Wel verdienen ze minder dan Feyenoord, en dat is weer gebaseerd op de factoren waarmee de UEFA werkt. 

Dit ontvangt Feyenoord bij kwalificatie voor Champions League 

Feyenoord zal in totaal 39 miljoen euro verdienen, 2 miljoen euro meer dan PSV. De Rotterdammers leggen bij plaasting voor de Champions League dus beslag op een flinke bonus, die bij goede resultaten in het toernooi nog flink kan oplopen.

Dit valt er te verdienen in de Champions League 

In de vernieuwde opzet van de Champions League zullen er er acht duels gespeeld worden in de groepsfase. Voor elke overwinning ontvangt een club iets meer dan twee miljoen euro, terwijl een gelijkspel zeven ton oplevert. Bij het eindigen op de eerste plek in de groep, kan een club 10 miljoen euro bijschrijven, terwijl dit bij een laatste plek ‘slechts’ 300.000 euro is. Ook in 2025/2026 kan Nederland rekenen op twee vaste Champions League tickets.

Prijzengeld Champions League

Bron: @scotlandscoeff1

Geld verdeling Champions League

Bron: @scotlandscoeff1

Dat al deze bedragen aardig op kunnen lopen zien we als we naar het seizoen 2023-2024 kijken. Hier zie je wat Feyenoord in de Champions League verdiende in seizoen 2023-2024.