Vijf dingen die zeker gaan gebeuren bij Nederland - Frankrijk!

Vrijdagavond 20:45 uur hervat het Nederlands Elftal de EK-kwalificatie thuis tegen Frankrijk. Een belangrijke wedstrijd voor Oranje om de tweede plaats in de poule vast te houden. Dit zijn vijf dingen die zeker gaan gebeuren bij Nederland - Frankrijk!

Spektakel gegarandeerd?

In de laatste acht wedstrijden die Nederland speelde, werden telkens minimaal drie doelpunten gemaakt. Ook in de laatste zeven wedstrijden die de Fransen speelden, werden er in vier van die wedstrijden meer dan twee doelpunten gemaakt. Bovendien vielen in de laatste vier onderlinge ontmoetingen tussen Nederland en Frankrijk ook steeds minimaal drie goals. Vrijdag weer?

Minimaal drie goals bij Nederland - Frankrijk (1,90)

Franse muur

Nederland mist met Noa Lang, Memphis Depay en Cody Gakpo drie belangrijke aanvallers die een doelpunt kunnen maken. Buiten dat staat de Franse verdediging meer dan stabiel de laatste wedstrijden. Zo kreeg Frankrijk nog geen doelpunt tegen in de al vijf gespeelde EK-kwalificatiewedstrijden. Ook in de vorige editie tussen Frankrijk en Nederland (4-0) hielden Les Blues hun doel schoon.

Nederland scoort niet (2,95)

Mbappé, Dumfries en Weghorst blikvangers?

Het zou je niet verbazen dat Mbappé de topscorer van Frankrijk is in de EK-kwalificatie. Met vier doelpunten in vijf wedstrijden is de superster aardig op gang. Zo was Mbappé in de laatste editie van Frankrijk tegen Nederland erg belangrijk met niet alleen een assist maar ook met twee goals. 

Kylian Mbappé scoort (2,17)

Dumfries is bij Nederland uitgegroeid tot een belangrijke schakel. Zo gaf de rechtsback in de vijf EK-kwalificatiewedstrijden vijf assists, waaronder drie in de laatste twee wedstrijden: één tegen Ierland (1-2) en twee (bijna drie) tegen Griekenland (2-0) (3-0). Als je denkt dat de aanvallend ingestelde verdedige wederom een assist levert, dan kan je daar aardig voor beloond worden.

Denzel Dumfries geeft een assist (5,00)

Na het geblesseerd afhaken van Memphis Depay en Cody Gakpo ligt de spitspositie open voor Wout Weghorst. De oud-spits van Manchester United was erg belangrijk voor het team van Ronald Koeman in de laatste twee kwalificatiewedstrijden. Zo scoorde de aanvalsleider tegen Griekenland en maakte hij ook de belangrijke 1-2 uit tegen Ierland. Allebei de doelpunten werden voorbereid door Denzel Dumfries. Gaat Weghorst wederom belangrijk zijn met een doelpunt? Dan ontvang je een quotering van maar liefst 4.35!

Wout Weghorst scoort (4,35)