Hervatten de smaakmakers van Feyenoord het Eredivisie-seizoen voortvarend?

Feyenoord reist af naar Utrecht voor de eerste wedstrijd in 2023 tegen de plaatselijke FC. De Rotterdammers sloten 2022 af als nummer één van de Eredivisie, maar zullen moeten winnen om de eerste plek te kunne behouden. Ajax en PSV staan namelijk op minimale afstand achter de Rotterdamse club. Aanwinsten Danilo en Sebastian Szymanski ontpopten zich samen met aanvoerder Orkun Kökcü tot smaakmakers van de eerste seizoenshelft. Lukt het dit drietal om hun goede vorm na de winterstop te hervatten?

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Danilo

De Braziliaanse spits Danilo werd transfervrij overgenomen van aartsrivaal Ajax en is momenteel topscorer voor de Rotterdammers in de Eredivisie. De Braziliaan kwam tot nu toe acht keer tot scoren in veertien optredens in het shirt van Feyenoord. Danilo had gemiddeld 100 minuten nodig voor een doelpunt in de Eredivisie en gaf daarnaast ook twee assists. Kan Danilo tegen FC Utrecht de jacht op de topscorerstitel verder vervolgen?

Danilo scoort tegen FC Utrecht (2.35)

Sebastian Szymanski

Een andere zomeraanwinst in Rotterdam is Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder wordt gehuurd van Dinamo Moskou door Feyenoord en daarbij hebben de Rotterdammers een optie tot koop. Szymanski was voor de winterstop met zes goals en drie assists verdeeld over dertien competitiewedstrijden ontzettend belangrijk voor Feyenoord. Lukt het Szymanski om in de tweede seizoenshelft ook belangrijk te zijn in Rotterdam?

Szymanski scoort tegen FC Utrecht (4.35)

Orkun Kökcü

Vlak voor de winterstop was er veel te doen om Orkun Kökcü. De middenvelder was een wedstrijd aanvoerder af, omdat hij de speciale OneLove-aanvoerdersband niet wilde dragen. Kökcü liet op het veld zijn voeten spreken, zoals hij eigenlijk het hele seizoen al doet voor Feyenoord. De nummer 10 in Rotterdamse dienst was in dertien wedstrijden goed voor zes doelpunten en één assist en leidde mede als aanvoerder Feyenoord naar de koppositie in de Eredivisie. Weet de talentvolle middenvelder zijn club met zijn prestaties opnieuw naar succes te leiden in de tweede seizoenshelft?

Kökcü scoort tegen FC Utrecht (3.45)

Net binnen