#TT 'Uitschakeling CL is begin van het einde voor Frank de Boer'

De dagen van Frank de Boer bij Ajax zijn uitgeteld. Althans, dat schrijft journalist Valentijn Driessen in De Telegraaf. Ajax ging dinsdagavond pijnlijk onderuit tegen Rapid Wien. De Amsterdammers verloren met 2-3 in de Amsterdam ArenA, na vorige week met 2-2 gelijk te hebben gespeeld in Wenen. "Een scheiding tussen Ajax en de trainer lijkt uiteindelijk het beste voor alle partijen."

"Het vertrouwen van de beleidsbepalers was zo groot dat De Boer in het voorjaar zelf mocht beslissen of hij wilde vertrekken of zijn contract wilde uitdienen", vertelt Driessen. "Daarna werd De Boers wensenlijstje op de transfermarkt vervuld. En mocht hij Orlando Trustfull aan zijn staf toevoegen." Maar na een matige voorbereiding en de trieste wanvertoning van dinsdagavond, is De Boers positie bij Ajax allesbehalve veilig.

"Met de uitschakeling beschaamde De Boer het in hem gestelde vertrouwen. En daarvoor draagt hij als enige eindverantwoordelijkheid. Het gegeven dat Ajax slechts vijf weken voorbereiding heeft gehad, is ongeldig. De Boer wist wanneer de twee belangrijkste Europese wedstrijden van het seizoen geprogrammeerd stonden en waarom de spelers niet twee weken eerder opgetrommeld?", vraagt de chefsport van Televoetbal zich af.

De trainer van Ajax zou zijn eer kunnen herstellen door goed te presteren in de Eredivisie. "Ajax en De Boer zullen de enorme deceptie van de uitschakeling voor de Champions League snel moeten verwerken. Een goede serie in de competitie en plaatsing voor de Europa League kan de pijn verlichten en de druk op de trainer wegnemen." Maar als er niet wordt gepresteerd, lijkt het einde van een redelijk succesvolle tijdperk voorbij. "Ook voor Frank de Boer komt er een tijd van gaan. Valt te hopen dat zijn spelers hem een mooi afscheid gunnen in 2016. Dat is het minste wat de loyale Ajacied De Boer verdient."

Het internet sloeg aardig op hol na de uitschakeling van Ajax tegen Rapid Wien..

Net binnen