Advocaat tipt Ajax met naam van oude bekende: "Waarom niet?"

Het houdt de gemoederen al wekenlang bezig, maar vooralsnog is de directie van Ajax er nog niet in geslaagd om een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen aan te stellen. Dick Advocaat deelt een advies uit aan de Amsterdammers en vindt dat zij in de oude vijver moeten vissen.

Dick Advocaat oppert Erik ten Hag als nieuwe Ajax-trainer

Dat oppert hij bij Veronica Offside, waar presentator Wilfred Genee hem vraagt om zijn licht te laten schijnen op een trainer met een passend profiel. Advcoaat hoeft daar niet lang over na te denken en noemt de naam van Erik ten Hag, die met de Amsterdammers de halve finale van de UEFA Champions League bereikte. "Ten Hag heeft het in Nederland uitstekend gedaan, zowel bij Ajax als bij Utrecht. Dus waarom niet? Ik denk dat dit de beste keuze zou zijn. Hij kent de spelersgroep, weet wat hij wil, is een duidelijke trainer."

Wesley Sneijder géén voorstander van voorstel bondscoach Curaçao

Sneijder, vaste tafelgast in het praatprogramma, vindt het idee van Advocaat echter niet goed en springt direct in de bres. "Nou, hij kent deze spelersgroep niet, hoor", maar direct pareert de 76-jarige Hagenees die opmerking. "Natuurlijk kent hij die. Jij kent de spelersgroep ook en als jij erin stapt, weet je toch ook wat je moet doen?"

Veel onduidelijkheid over opvolger van John van 't Schip

De komst van de Nederlander lijkt men te kunnen vergeten, omdat hij bij Manchester United vooralsnog op zijn plek zit. Ondanks dat de resultaten niet goed zijn, zijn er nog geen onderbouwde geruchten dat Ten Hag de laan uitgestuurd wordt. Graham Potter werd vervolgens naar de Johan Cruijff ArenA gehaald, maar ook de Engelsman hield af. Toen kwam Francesco Farioli en ook hij reageert mysterieus op de berichtgeving.

Feyenoord-doelman vertrekt