Wat verdienen scheidsrechters in de Eredivisie?

Als voetballer zijnde heb je in de meeste gevallen een mooi salaris in vergelijking met andere banen, maar hoe zit het met de mensen die een wedstrijd in goede banen moeten leiden? Dit is hoeveel je verdient als scheidsrechter, grensrechter, vierde official of VAR van dienst.

Hoeveel verdient een scheidsrechter in de Eredivisie?

De wedstrijden in Nederland zijn in vijf categorieën ingedeeld, van belangrijke grote wedstrijden tot minder belangrijke duels. Enkele jaren geleden werd bekend dat je er een bedrag van 5.500 euro aan overhoudt als je een ultieme topwedstrijd fluit als hoofdarbiter. Bedragen kunnen bij kleinere duels dalen tot 800 euro. Dit bedrag kan per seizoen fluctueren door onder meer inflatie.

Hoeveel verdienen de grensrechters, vierde man en de VAR in de Eredivisie?

De grensrechters en de VAR van dienst ontvangen de helft van de vergoedingen voor de scheidsrechter. De exacte hoogte is afhankelijk van de categorie waarin de wedstrijd valt. De vierde official ontvangt een kwart van het bedrag.

Hoeveel verdienen scheidsrechters aan Europese wedstrijden?

Op het hoogste niveau van Europa kunnen scheidsrechters een mooie geldbonus toevoegen. Voor Champions League wedstrijden kan een hoofdarbiter 7000 euro verdienen aan een mooi duel, op Europa League-niveau is deze bonus 5000 euro per treffen.

Hoeveel verdienen scheidsrechters aan interlandduels?

Als scheidsrechter kan je op Europese- en Wereldkampioenschappen een megabonus verdienen, bovenop je normale vergoedingen in clubcompetities. Voor een EK-wedstrijd verdient de scheidsrechter een vergoeding van 25000 euro, exclusief geld voor verblijf en andere onkosten. Voor een wedstrijd op het grootste internationale toneel, het WK, verdient een hoofdarbiter tot 40000 euro per wedstrijd, exclusief verblijfskosten en andere onkosten.

Danny Makkelie is momenteel de Nederlandse scheidsrechter die, op basis van bovenstaande informatie, het meest verdiend van alle Nederlandse scheidsrechters.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers