Alles wat je moet weten over Danny Makkelie

Danny Makkelie (28 januari 1983, Willemstad, Curaçao) is al geruime tijd topscheidsrechter in binnen- en buitenland. Voetbalflitsen zet alles over de arbiter op een rijtje.

Scheidsrechtersdebuut en -loopbaan

Als tienjarige jochie start Makkelie met het fluiten van voetbalwedstrijden. Op zestienjarige leeftijd is hij al gediplomeerd KNVB-scheidsrechter bij de amateurs. In 2006 maakt Makkelie zijn debuut in het betaald voetbal, in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard. Drie jaar later, op 19 september 2009, maakt de Eredivisie kennis met Makkelie, tijdens Heracles Almelo - Sparta Rotterdam. In 2011 zien we Makkelie voor het eerst in de Europa League fluiten, drie jaar later volgt zijn Champions League-debuut.

Statistieken

Daags voor de start van het WK in Qatar heeft Makkelie 588 gefloten wedstrijden achter zijn naam staan. Daarin gaf de leidsman 1853 gele kaarten, 79 tweede gele kaarten en 75 rode prenten. De meeste duels heeft hij in de Eredivisie gefloten: 853 in totaal.

Topwedstrijden

Makkelie heeft al tal van topwedstrijden mogen fluiten. Zo had hij in 2020 de leiding over de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale. In de twee opeenvolgende seizoenen mocht hij de halve finale van de Champions League in goede banen leiden.

Eindtoernooien

Het EK van 2021 was het eerste grote internationale eindtoernooi waar Makkelie als scheidsrechter actief was. Tijdens het WK van 2018 gold hij als VAR. Op het WK in Qatar is Makkelie de enige Nederlandse scheidsrechter.

Politieagent

Naast zijn job als scheidsrechter is Danny Makkelie ook actief bij de politie. Sinds 2000 is hij al werkzaam binnen de Eenheid Rotterdam. Hier is Makkelie actief als Politiemedewerker, Hulpofficier van Justitie en Operationeel Expert GGP.

Heeft Danny Makkelie een vriendin?

Op internet is weinig te vinden over het privéleven van Makkelie. Zo is niet bekend of de arbiter een vriendin heeft.

danny makkelie cv, paspoort

Feyenoord-doelman vertrekt