"Makkelie is 'homo' en Bas Nijhuis lijdt aan Ellie Lust-syndroom"

In het online programma RoddelPraat ging tijdens de laatste uitzending Danny Makkelie over de tong. 

Danny Makkelie

De scheidsrechter van de KNVB had Dennis Schouten, die samen met Jan Roos het YouTubeprogramma maakt, geappt naar aanleiding het boek dat uitkomt van Dennis Schouten. Waarin Schouten vertelt over zijn wens om niet meer te leven. Dennis Schouten: "Danny Makkelie vroeg of ik met hem als privé-gast een keer met hem meewilde naar een internationale- of eredivisiewedstrijd. Die man is de beste scheidsrechter van Nederland. Fluit Champions League, WK's, alles. Lief dat hij mij berichtjes stuurde." 

"Toen zei ik tegen hem, ik was vrijdag bij Willem II, ik zie dat jij daar toevallig fluit. Toen zei hij: 'laten we na die tijd wat wijntjes drinken. Stonden we daar gezellig, hij had ook zijn masseur bij zich. Maar daarover gesproken, en ik weet niet of Danny het leuk vindt, maar we hebben een enorme scoop. " 

Makkelie en Bas Nijhuis hebben hekel aan elkaar

Dennis Schouten vervolgt: "Op een gegeven moment zei Danny. 'Wat Jan Roos allemaal zegt, vind ik wel ver gaan.' Het stoort hem dat jij (Jan Roos, red.) steeds zegt dat Danny Makkelie homo is. Waarop ik reageerde: 'maar Danny, dat wordt ook over jou gezegd door Johan Derksen bij Vandaag Inside'. Zijn reactie was: 'ja dat is echt een rotstreek, et cetera. Waarna ik de vraag stelde: 'maar hoe komt Johan Derksen daar dan bij'. En dan komt nu de scoop. Via Bas Nijhuis. Onderling weten ze dat van elkaar. Die Bas heeft, omdat Danny en hij een hekel aan elkaar hebben, Danny verraden en Johan Derksen laten roepen dat Danny Makkelie een homo is."

'Danny Makkelie is homoseksueel'

Een primeurtje dus? Jan Roos toonde niet verrast in de uitzending van Roddelpraat. "Maar is hij geen homo dan?" Dennis Schouten: "Ja dat wel." Jan Roos: "Maar wat is dan de scoop?" Dennis Schouten: "Dat Bas Nijhuis hem willens en wetens heeft verraden. Ik vind Bas Nijhuis wel een verrader. Ga dan bij VI zitten en zelf vertellen dat mijn collega, die veel betere wedstrijden krijgt, op mannen valt." 

Video, Uitzending Roddelpraat

Hier de laatste aflevering van het Youtubeprogramma Roddelpraat met Dennis Schouten en Jan Roos

Bas Nijhuis lijdt aan Ellie Lust-syndroom

Jan Roos is geen fan van scheidsrechter Bas Nijhuis. "Bas Nijhuis lijdt aan het Ellie Lust-syndroom. Dat is iemand die totaal talentloos is en helemaal niet op de televisie moet komen, maar elke dag wel op tv zit en op een dag in zichzelf is gaan geloven. Wie is Bas Nijhuis dan wel. Ja, een scheidsrechter, duh. Bas Nijhuis is over het paard getild." 

Dennis Schouten vult aan: "Ja, dat vertelde Danny Makkelie ook nog. Dat Bas Nijhuis op een gegeven moment een record wilde verbreken door de hele eerste helft geen enkele keer te fluiten. Maar hij zegt ook dan ben je een wedstrijd voor jezelf aan het fluiten." 

De Grote Bas Nijhuis Show

Jan Roos noemt het "de grote Bas Nijhuis Show" "En dan ben je een slechte scheidsrechter. Makkelie is de beste scheidsrechter van Nederland."

Voor wie Ellie Lust niet kent

Alles over Ellie Lust

Ellie Lust werkt als programmamaker en presentator. Voor AVROTROS maakte zij onder meer Ellie op Patrouille, presenteerde zij samen met Rik van de Westelaken enkele jaren de Amsterdamse Botenparade en ook maakte ze Opgelicht Hulp Online. Ook deed ze mee aan het programma Wie is de Mol. 

Ellie Lust moest op een gegeven moment kiezen tussen het werk voor de televisie als BN'er of voor het werk als politievrouw.  Lust werd vooral bekend als politiewoordvoerder. Ze koos voor een loopbaan in de televisiewereld.