Wie is Wout Weghorst, spits van Oranje en transfertarget van Ajax?

Profiel: Wout Weghorst (Borne, 7 augustus 1992) international van Oranje.

Voor welke clubs heeft Wout Weghorst gespeeld?

Wout Weghorst heeft al shirts van diverse voetbalclubs gedragen. Zo breekt hij door bij FC Emmen en speelt hij in Nederland nog voor Heracles en AZ. In het buitenland draagt Weghorst vervolgens de shirts van VfL Wolfsburg, Burnley, Besiktas, Manchester United en TSG Hoffenheim

Hoeveel is Wout Weghorst waard?

De transferwaarde van Weghorst wordt geschat op negen miljoen euro. De spits heeft nog een contract tot medio 2025 in Engeland.

Heeft Wout Weghorst kinderen?

Weghorst heeft samen met zijn vrouw Nikki drie kinderen: Juul (2018), Lucie Mary ( 2020) en Daantje Suze Mary (2022).

De carrière van Weghorst in beeld

Op jonge leeftijd start Weghorst zijn voetbalcarrière in de jeugd van RKSV NEO in zijn geboorteplaats Borne. Al snel ontwikkeld Weghorst zich tot een echte goaltjesdief en maakt hij de overstap naar DETO. Hier wekt hij de interesse van een aantal profclubs, waarna Weghorst uiteindelijk naar Willem II vertrekt. In Tilburg krijgt hij in de voorbereiding van het seizoen 11/12 de kans om zij in het eerste te spelen, maar dat lukt hem niet. Bij de beloften van Willem II krijgt Weghorst weinig speeltijd en vertrekt hij naar FC Emmen.

In zijn debuutseizoen bij FC Emmen komt Weghorst tot acht doelpunten in dertig wedstrijden. Het seizoen daaropvolgend schiet de spits er in 36 wedstrijden 13 ballen in. Waarin zijn contract in 2014 afloopt, pikt Heracles de aanvaller transfervrij op en mag hij aan de Eredivisie ruiken. In zijn debuutseizoen is Weghorst goed voor acht Eredivisiedoelpunten. Met vijftien doelpunten in 39 wedstrijden, speelt Weghorst zich in het seizoen 15/16 op het verlanglijstje van AZ.

Doelpuntenmachine bij AZ
AZ haalt Weghorst voor 1,5 miljoen euro naar Alkmaar. In zijn eerst seizoen laat Weghorst gelijk zien dat hij kan scoren. In het seizoen 16/17 is Weghorst al goed voor 18 doelpunten. Weghorst lijkt het scoren opnieuw te hebben uitgevonden en schiet er in het volgende seizoen 27 doelpunten in. Hiermee wekt Weghorst de interesse van het Duitse Wolfsburg.

Vertrek naar het buitenland
Het is juli 2018 als Wolfsburg 10,5 miljoen euro overmaakt naar AZ voor de diensten van Wout Weghorst. In Duitsland maakt Weghorst in zijn eerste seizoen 18 doelpunten in 36 wedstrijden. Het volgende doel van Weghorst: de twintig doelpunten aantikken. Dat lukt hem gelijk in het seizoen 19/20, waar hij twintig doelpunten in 43 wedstrijden maakt. In het seizoen 20/21 is Weghorst alleen al in de Bundesliga goed voor twintig doelpunten en komt zijn totaal op 25 te staan.

In de winter van 202 laat Weghorst zijn geliefde Wolfsburg achter hem. In totaal is Weghorst goed voor zeventig doelpunten en 22 assists. Burnley wordt de nieuwe club van Weghorst, waarna huurperiodes bij Besiktas en Manchester United volgen.

Hoeveel interlands heeft Wout Weghorst?

Op 23 maart 2018 komt er een droom van Weghorst uit. De spits mag dan in een oefeninterland tegen Engeland zijn opwachting in Oranje maken. Drie jaar later wordt Weghorst door Frank de Boer geselecteerd voor het EK-voetbal van 2021. Zijn teller staat momenteel op 32 interlands, waarin hij goed is voor tien doelpunten.

Maakt Weghorst de overstap naar Ajax?

Begin juni 2024 komt het nieuws naar buiten dat Weghorst op de radar van Ajax is verschenen. Daarna denkt FC Twente ook al langere tijd aan de spits, die ooit voor de club wil spelen.

Feyenoord-doelman vertrekt