Perez en El Ahmadi vinden niveau #feypsv matig: "Te veel respect of angst"

Kenneth Perez en Karim El Ahmadi vinden het niveau van de topper tussen Feyenoord en PSV nog erg matig. Volgens de Deen regeert angst en respect voor elkaar in de wedstrijd, waardoor het maar niet loskomt in De Kuip. El Ahmadi baalt op zijn beurt ook erg van het niveau.

"Ja, ik vind het tegenvallen", stelt El Ahmadi, die vooral de handelingssnelheid van 'bepaalde spelers' te traag vindt. "Dat viel tegen Atlético Madrid ook op. Als sommige spelers onder druk worden gezet, hebben ze te veel tijd nodig om de bal naar de goede kleur te spelen. Wie dat heeft? Elke middenvelder heeft momenten gehad, zelfs Veerman. Maar ook Wieffer, Timber, Saibari en Zerrouki. Dit tempo is niet makkelijk, maar er gaat te veel fout."

Perez denkt dat er iets anders meespeelt. "Ik bespeur een bepaalde angst bij Feyenoord. Ze spelen niet zo vrij als ze normaal doen. In hun achterhoofd zit dat ze de bal niet mogen verliezen. Juist daardoor gaat het zo vaak mis. Te veel angst, te veel respect, wat dan ook... PSV en Feyenoord maken het elkaar gewoon niet moeilijk genoeg. Er wordt niet bewogen, waardoor de tegenstander geen keuzes hoeven te maken. Het is best wel statisch."

Voetbalflitsen.nl vraagt jouw hulp (geen geld)

Om voetbalflitsen.nl nog beter te maken voor onze bezoekers zijn studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven bezig met een onderzoek. Je zou ons en de studenten enorm helpen als je deze korte, anonieme enquête invult. Met een paar minuten van jouw tijd help jij ons en jezelf om in de toekomst nog betere content te krijgen. Alvast dank! Je kunt de enquête hier invullen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - PSV’

Nog 20 wedstrijden te gaan, maar eerste 'PSV Kampioen'-tattoo staat al

Hartman en Teze reageren op botsing: "Herinner me alleen de winst"

Peter Bosz vol lof over PSV-selectie: "Beste ploeg waarmee ik ooit heb gewerkt"

Mooie beelden: PSV-fans ontvangen spelersbus met veel vuurwerk

Slot baalt van eigen team: "We geven de goals weer weg"

PSV en Feyenoord op rapport: Saibari blinkt uit, Geertruida valt door de mand

Bosz wil niet spreken over kampioenschap: "We zijn nog niet op de helft!"

Contrast tussen PSV en Feyenoord-fans is groot: terneergeslagen Rotterdammers, PSV-fans euforisch

VIDEOGOAL: Giménez brengt Feyenoord terug in de wedstrijd (1-2)

VIDEOGOALS: PSV haalt de trekker over en maakt razendsnel twee goals