Feyenoord-aankoop blikt terug: "Had meer willen spelen"

ESPN bracht een bezoek aan De Kuip en ging het gesprek aan met één van de zomeraankopen van Dennis te Kloese. luka Ivanusec kwam over van Dinamo Zagreb en geeft aan dat zijn seizoen niet helemaal is uitgepakt als dat hij voor ogen had.

Luka Ivanusec duidelijk over debuutseizoen in de Eredivisie

Hij laat er geen twijfel over bestaan dat het seizoen niet is uitgepakt als gepland. "Ik heb natuurlijk meer willen spelen, maar aan het begin van het seizoen raakte ik geblesseerd", begint hij aan het interview. "Ik begon goed, maar daarna moest ik weer in vorm zien te komen. Dat duurde te lang voor mijn gevoel. Nu richting het einde van het seizoen gaat het weer beter. Ik hoop dat ik die lijn volgend seizoen door kan zetten."

Zijn stempel drukken is een prioriteit voor komend seizoen, waarin de Rotterdammers wederom in de UEFA Champions League uitkomen.  "Ik denk ten minste aan tien doelpunten en tien assists. Dubbele cijfers. We hadden natuurlijk kampioen willen worden, maar uiteindelijk was Champions League-voetbal behalen ook belangrijk en het is ons gelukt om dat te bereiken. Voor volgend seizoen is het belangrijk voor de club, de fans en voor iedereen om weer kampioen te worden. Dat is onze doelstelling."

Buitenspeler van Feyenoord wil knallen op het Europees kampioenschap

Daarnaast wil hij ook zijn stempel drukken op het EK, dat in juni begint. Hij verwacht een plekje te krijgen in de definitieve selectie van de nationale ploeg van Kroatië. "Ik denk dat ik een goede kans maak. Nu het seizoen weer ten einde komt, ben ik weer goed gaan spelen en heb ik voor enkele assists en doelpunten gezorgd. Ik denk dat ik wel naar het Europees Kampioenschap ga, maar de bondscoach bepaalt uiteindelijk."

Als volwaardig international durft hij zelfs al vooruit te blikken op de groepsfase met zijn land. "We zitten in een zware groep met Spanje, Italië en Albanië. We zijn altijd wel de underdogs, maar we zijn ook tweede en derde van de wereld geweest. Dus we verwachten wel gewoon in de groep door te gaan." De voorselectie van Oranje is reeds gepubliceerd.

Feyenoord-doelman vertrekt