Til enthousiast over terugkeer publiek: "Anders is het net een oefenpotje"

Guus Til en Mario Been waren na afloop van de stadsderby tegen Sparta Rotterdam erg enthousiast over het spel van Feyenoord. Til, die zich voorlopig de topscorer van de Eredivisie mag noemen, ging in op het spel van de Rotterdammers en de verbeterde selectie. Ook de terugkeer van het publiek beviel erg goed voor de middenvelder.

Til, die met 13 doelpunten voorlopig de nieuwe topscorer is, is enthousiast over het vertoonde spel. "Wat een lekkere dag. Ik vond de eerste helft wel goed, ik vond dat we goed uit de startblokken kwamen", vertelt de middenvelder toe. Feyenoord beleefde een bliksemstart in de stadsderby, na nog geen kwartier aan speeltijd stonden de Rotterdammers al met 2-0 voor. "Toen zakte het wel iets in. Het begin van de tweede helft vond ik helemaal niet goed. Er werden veel ballen onzuiver gespeeld, terwijl de ruimte er wel lag. Dat was erg matig."

"Het is tegen zulke tegenstanders belangrijk dat je een vroege voorsprong pakt, anders krijg je eenzelfde pot als die we uit hadden. Dan graaft een tegenstander zich in en wordt het moeilijk om er doorheen te komen. Nu was het gelukkig wat opener", vertelt Til. Ook de terugkeer van  het publiek verheugde de topscorer. "Het is ontzettend fijn, anders is het net een oefenpotje."

Ook Mario Been is opgewekt over de situatie van Feyenoord. "Als je kijkt naar wat er nu op de bank zit bij Feyenoord en naar hoe fit het elftal is. De energie die Feyenoord in het spel legt is geweldig. Dat zie je elke week wel weer terug", licht de analyticus toe. "Ze naderen nu PSV, dat is voor Feyenoord een finale. De tweede plek is al een prijs op zich."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - Sparta Rotterdam’

Prachtige beelden: Arne Slot zingt na Feyenoord - Sparta mee met 'We love you Feyenoord, we do'

Samenvatting: Feyenoord - Sparta Rotterdam

Wålemark tevreden met Feyenoord-debuut: "De energie van de fans was ongelofelijk"

Feyenoord op Rapport: Kökçu steelt de show

Blunder: ESPN vergist coach voor Cole Bassett

Lovende kritieken voor Kökçü: "Tot nu toe de beste man op het veld"

Humor in De Kuip: supporter haakt op hilarische wijze in op hondenweer

VIDEO GOAL: Feyenoord - Sparta Rotterdam 2-0 (Alireza Jahanbakhsh)

VIDEO GOAL: Feyenoord - Sparta Rotterdam 1-0 (Orkun Kökçü)

Opstelling Feyenoord vs. Sparta Rotterdam: Sinisterra vervangt Nelson

Feyenoord-doelman vertrekt