Perez uit kritiek op Schmidt: "Het is toch bloedirritant als je elke keer wordt gewisseld"

Kenneth Perez heeft vraagtekens gezet bij het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. Zijn wissels maakten het verschil tegen AZ, maar daar was de Deense analist niet van onder de indruk.

"Het is toch bloedirritant als je elke keer rond de zestigste minuut wordt gewisseld? Geef zo'n jongen 75 tot 80 minuten om het verschil te maken", zegt de ESPN-analist. "Anders gaat zo'n jongen de volgende keer het veld op met de drang dat hij al in de eerste helft per se iets moet bewerkstelligen".

Daarmee doelt de oud-voetballer voornamelijk op Noni Madueke, want die werd na 55 minuten gewisseld. "Het is een hele jonge gast, hij is in bloedvorm geweest. Een week of drie geleden. Geef hem iets meer de tijd. Hij denkt nu dat-ie binnen drie kwartier twee keer moet scoren. Voor een aanvaller is dit echt wel funest, vind ik".

De Duitse trainer gaf na de gewonnen wedstrijd tegen AZ aan dat veel wisselen noodzakelijk is om later in het seizoen het verschil te kunnen maken. In 2021 werden dertien PSV-doelpunten gemaakt door invallers, minimaal vijf meer dan de andere ploegen uit de Eredivisie. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over AZ - PSV’

Rapportcijfers na AZ-PSV

PSV-fans komen superlatieven tekort voor uitblinker tegen AZ: "Beste aankoop van de laatste jaren"

Wereldgoal bij AZ - PSV: Olivier Boscagli jaagt bal van 30 meter stijf in de kruising (VIDEO GOAL)

AZ opent het vernieuwde AFAS Stadion voor #azpsv op schitterende wijze (VIDEO)

Opstelling PSV tegen AZ: Goed en slecht nieuws voor Roger Schmidt richting topper

Feyenoord-doelman vertrekt