Ajax hoeft verhuurde middenvelder niet meer terug te zien

Azor Matusiwa wordt momenteel door Ajax verhuurd aan De Graafschap, maar de middenvelder hoeft na dit seizoen niet meer terug te keren in Amsterdam. De 21-jarige controleur heeft nog een contract tot medio 2020 bij de winnaar van de KNVB Beker, maar Ajax heeft aan het management van Matusiwa laten weten dat er geen toekomst voor hem is in de Johan Cruijff ArenA.

Voor Matusiwa kwam het nieuws uit Amsterdam als een tegenvaller: "Ik heb me volgens mij aardig op de kaart gezet bij De Graafschap. Als je dan hoort dat Ajax niet met je verder wil, denk je wel even: 'Waarom?' Ik denk namelijk dat ik wel goed genoeg ben en ik heb er alles aan gedaan, maar Ajax heeft ervoor gekozen om een nieuwe speler te halen", vertelt Matusiwa aan Voetbal International, verwijzend naar Razvan Marin. "Als het aan mij ligt komt er snel duidelijkheid. Ik ben iemand die graag weet waar hij aan toe is. Ik wil niet tot het laatste moment wachten."

Onlangs vertelde Matusiwa bij VTBL dat hij wordt vergeleken met N'golo Kanté (tekst gaat verder onder video)

Terugval in hiërarchie
Matusiwa was in Amsterdam voor zijn gevoel goed op weg naar een plaats in het eerste en mocht zelfs debuteren, maar kreeg een tegenvaller te verwerken. "Voor mijn liesblessure ging het goed en kreeg ik veel complimenten, na mijn blessure stonden jonge jongens als Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp ineens boven mij. Dat vond ik wel vreemd, ik had op iets meer perspectief gerekend. Aan de andere kant was ik wel wat gewend bij Ajax. Ik heb daar zes jaar gespeeld en weet hoe het werkt bij de club"

Subtopper in Eredivisie
"Ze hebben daar natuurlijk heel veel geld en hebben helaas voor mij een andere keuze gemaakt," besluit Matusiwa.  De speler moet zodoende op zoek naar een nieuwe werkgever. Zelf hoopt hij op een dienstverband bij een subtopper in de Eredivisie. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Leuke foto! Familie Kluivert heet Frenkie de Jong en Mikky Kiemeney welkom in Barcelona

4-uurtje: De lekkerste foto's van Caro Calvagni, het knappe liefje van Nicolás Tagliafico

'PSV kan weinig doen om transfer Steven Bergwijn naar Ajax te voorkomen'

Vertrekt Arjen Robben naar Ajax? "Ik zie dat wel gebeuren"

Kijk eens wie we daar hebben: Nieuwe Ajax-aanwinst zet voet op Nederlandse bodem

Walgelijk! Auto Ajax-supporter na landstitel beklad met vreselijke teksten (FOTO)

LOL! Kjell Scherpen mag van Andy van der Meijde niet naast David Neres onder de douche staan

Ajax-hooligans bekladden stadion De Graafschap

Walgelijk: Feyenoord-fans misdragen zich op complex AVV Swift en zingen antisemitische leuzen