BREKEND: FC Utrecht haalt Michiel Kramer terug naar Eredivisie

FC Utrecht versterkt zich per direct met Michiel Kramer. Het contract van de spits bij Maccabi Haifa werd ontbonden en zodoende komt de oud-Feyenoorder transfervrij over naar de Galgenwaard. Dat melden onder meer Voetbal International en De Telegraaf.

Kramer tekent voor een half jaar in Utrecht en wordt herenigd met trainer Dick Advocaat, die afgelopen seizoen twee maanden met de spits samenwerkte bij Sparta. Kramers contract werd eind januari 2018 ontbonden bij Feyenoord, waarna hij in februari bij Sparta tekende. Het bleef bij een samenwerking van slechts twee maanden. Kramer werd wegens een trap in het gezicht van Alexander Büttner (Vitesse) namelijk geschorst voor zeven wedstrijden, waarna ook op Het Kasteel het contract van de spits werd verscheurd. In juni vorig jaar tekende Kramer bij het Israëlische Maccabi Haifa, maar ook dat huwelijk bleek geen succes.

FC Utrecht heeft met het aantrekken van Kramer gereageerd op de zware blessure van Cyriel Dessers, die er maanden uit ligt. Eerder speelde Kramer ook bij NAC Breda, FC Volendam en ADO Den Haag op het hoogste niveau.

Zo verliet Kramer het Nederlandse voetbal, vorig jaar, met een trap in het gezicht van Büttner...

Eerder (in december 2017) was er nog de broodje kroket-gate waarin Kramer een gebrek aan professionaliteit werd verweten. Tijdens de rust van Feyenoord - Heracles Almelo smikkelde de spits, die op de bank zat, van de lekkernij...