Pierre van Hooijdonk: "Ik denk echt dat Ajax de Champions League-finale kan halen"

Volgens Pierre van Hooijdonk moeten we niet raar opkijken als Ajax de finale van de Champions League haalt. In Studio Voetbal stelt hij dat Ajax de ploeg juist door de coronacrisis bij elkaar heeft weten te houden.

"Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de Champions League-finale eventueel te halen, al moet je natuurlijk geluk hebben met de loting. Deze selectie zou er eigenlijk totaal anders uit hebben gezien. We hebben hier gezeten dat Overmars vijftig miljoen euro moest ophalen. Door corona is dat totaal niet gebeurd."

Dubbele bezetting

En zodoende bleven onder anderen Nicolás Tagliafico en David Neres, terwijl zij op de nominatie stonden om te vertrekken: "Ze hebben op elke positie bijna een driedubbele bezetting. Ik zie FC Barcelona en Real Madrid in een soort transformatie. Paris Saint-Germain, Manchester City en Bayern München oké, maar de andere ploegen kunnen ze hebben."

Theo Janssen ziet dat tegenstanders van Ajax vrijwel geen kansen meer creëren: "In het verleden had je dat tegenstanders van Ajax ook nog best wat kansen creëerden, dat was vorig jaar nog wel eens. Nu is dat helemaal niet meer. Ze zijn zoveel beter geworden. Ze hebben bijna elke bal binnen tien seconden terug. Ze spelen heel lang samen en dat zie je terug."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax - FC Groningen’

Marco van Basten ergert zich aan 'volgevreten' Ryan Gravenberch: "Hij komt net kijken"

Samenvatting: Ajax - FC Groningen (3-0)

Cijfers na Ajax - FC Groningen: Antony en Berghuis blinken uit

De mooiste goal bij Ajax - FC Groningen? Mazraoui scoort na prachtige assist Martínez

Ajax-fans ergeren zich tijdens #ajagro dood aan 'schandalige vertoning' FC Groningen

VIDEO GOAL: Ajax - FC Groningen 2-0 (Antony)

VIDEO GOAL: Ajax - FC Groningen 1-0 (Edson Álvarez)

Wat een heerlijke aanname! Antony goochelt tegen FC Groningen (VIDEO)

Opstelling Ajax tegen FC Groningen

Feyenoord-doelman vertrekt