PSV - Ajax gecombineerd: is dit het sterkste elftal?

In speelronde 20 staat de topper tussen PSV en Ajax op het programma. De huidige koploper en regerend landskampioen nemen het dan in een onderlinge strijd tegen elkaar op. Beide elftallen zijn gevuld met een aantal sterkhouders. Is dit het beste gecombineerde elftal met PSV en Ajax?

Gecombineerd elftal PSV-Ajax

Doelman

Tussen de palen vinden we Remko Pasveer (Ajax) terug. De doelman, met een verleden bij PSV, heeft in het huidige Eredivisieseizoen slechts drie treffers moeten incasseren. In zestien wedstrijden hield Pasveer veertien keer zijn doel schoon.

Verdediging

In de verdediging domineert Ajax met drie spelers. Zo zien we het trio Jurrien Timber, LisandroMartínez en NoussairMazraoui terug in het gecombineerde elftal. Niet zo gek voor een ploeg dat dit seizoen slecht vier treffers tegen kreeg. Olivier Boscagli is de enige speler van PSV in de gecombineerde achterhoede, die naast zijn verdedigende kwaliteiten ook aanvallend uitblinkt in de Eredivisie. De Fransman heeft dit seizoen al drie doelpunten op zijn naam staan.

Middenveld

Op het middenveld zien we EdsonÁlvarez en IbrahimSangaré terug. Beide middenvelders zijn een doorn in het oog van menig tegenstanders. De Mexicaan en Ivoriaan staan zowel verdedigend als aanvallend hun mannetje. Zo heeft Álvarez dit seizoen al twee doelpunten en een assist op zijn naam staan, waar Sangaré al goed is voor drie doelpunten.

Aanval

De aanvallende linie wordt gedomineerd door Ajax. Niet zo gek voor een club dat na negentien wedstrijden al 59 doelpunten heeft gemaakt. Sébastien Haller heeft met zijn twaalf doelpunten een grote bijdrage aan dit succes. DušanTadić strooit naast zijn zeven doelpunten er met assists flink op los. De Serviër heeft al dertien keer de belangrijkste pass op een doelpunt gegeven. Antony is met zijn zeven doelpunten en één assists de derde Ajacied in de aanval. CodyGakpo zorgt er bij PSV voor dat de doelpunten vallen. De buitenspeler heeft dit seizoen al tien assists en zes doelpunten achter zijn naam staan.

Topper PSV-Ajax

Zondag 23 januari staat om 14:30 uur de topper tussen PSV en Ajax op het programma. Bij de aftrap in het Philips Stadion is het puntenverschil tussen de twee ploegen slechts één puntje. Met een overwinning kan de thuisploeg een flinke slag slaan, waar de bezoekers juist met een driepunter de koppositie kunnen overnemen.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - Ajax’

Ajax en Juventus volledig akkoord over Mohamed Ihattaren, transfer aanstaande

Ajacied steekt de draak met PSV: 'Camerastandpunt: Ajax staat bovenaan'

PSV en Ajax op Rapport: doelpuntenmakers blinken uit

Ajax en Juventus werken aan laatste details Ihattaren-deal... de drie mogelijke scenario's op een rij!

VI meldt: 'Europese topclubs azen op PSV-sterspeler, eerste gesprekken al gevoerd'

VIDEO: 'Antony duwt Brobbey uit de wedstrijd'

VIDEO: Lisandro Martínez doet een Neymarretje en rolt zich binnen de lijnen

Schmidt gaat los tegen vierde official: "Give the cup today to Ajax"

Van Ginkel na zien beelden zijlijn-moment Blind: 'Schandalig!'

VIDEO GOAL: Bal zichtbaar over de zijlijn, VAR keurt doelpunt Mazraoui goed (1-2)

Social media ontploft na vermeende bal over de zijlijn bij doelpunt Mazraoui